היום התהלכתי ברחובות "בני-ברק" ערב יוכ"פ, וראיתי בחוץ המון אנשים וזוגות צעירים, בחורות עם עגלה וכו'
חשבתי לעצמי ממי עלי לבקש סליחה השנה הזו?
מהקב"ה כל שנה אני מבקש סליחה, מאנשים הקרובים אלי מבקשים סליחה באופן טכני כי אין כ"כ על מה, וכו' אז חשבתי שהשנה אני אבקש סליחה ענקית מבת זוגתי.
וכך כתבתי לה במחשבותי:
לבת זוגתי היקרה והאהובה שנמצאת אי שם, שלום.
כתוב במקורות התורה ש40 יום לפני שנולדתי כבר יצאה בת קול שאמרה שאני שייך לך.
מאז אני כבר נושק ל40 שנות חיים (בן 33) ועדיין לא מצאתי אותך.
סליחה שכבר כ15 שנה (מגיל 18 – בן 18 לחופה) לא מצאתי אותך, והכל באשמתי. לא שלא חיפשתי, להפך, לא שלא התפללתי על זה, להפך. אך אם לא מצאתי אותך, כנראה שאין הדבר תלוי אלא בי.
עוונותיי כנראה גרמו לי לאבד אותך, ולהשאיר אותך פצועה ובודדה במשך זמן כה רב. גם אם אי פעם אמצא אותך, האם תסלחי לי על כל השנים שהיית לבד?
אני מקווה בשבילך שאם איבדתי אותך אז מצאת מישהו אחר יותר טוב וראוי, כי זה לא פייר בשבילך שתישארי לבד, ואם הדבר תלוי בי – אז אני משחרר אותך לחופשי.
אני מקבל עלי את גזירת הבדידות למענך.
זה הדבר הקטן שאני יכול לעשות בשבילך.
הרי גם ככה עם השנים אני נהיה יותר בררן, פחות חינני, פחות עם שמחת חיים, וכבר מתרגל לחיות חיים של - לבד.
כעת אני מתחיל גם להבין מה זה "צער השכינה".
כ"כ הרבה זמן השכינה מחכה לגאולה, ואנחנו מעכבים אותה מלהתייחד עם בוראה.
כ"כ הרבה סבל, כ"כ הרבה צער, כ"כ הרבה דמעות, והכל באשמתנו.
"אבל אשמים אנחנו על השכינה, אשר ראינו צרת נפשה בהתחננה אלינו שלא נחטא, ולא שמענו".
סליחה גם, ובעיקר ממך.
"אלי כבתולה חגרת שק על בעל נעוריה"
(יואל א,ח)
היום התהלכתי ברחובות "בני-ברק" ערב יוכ"פ, וראיתי בחוץ המון אנשים וזוגות צעירים, בחורות עם עגלה וכו'
חשבתי לעצמי ממי עלי לבקש סליחה השנה הזו?
מהקב"ה כל שנה אני מבקש סליחה, מאנשים הקרובים אלי מבקשים סליחה באופן טכני כי אין כ"כ על מה, וכו' אז חשבתי שהשנה אני אבקש סליחה ענקית מבת זוגתי.
וכך כתבתי לה במחשבותי:
לבת זוגתי היקרה והאהובה שנמצאת אי שם, שלום.
כתוב במקורות התורה ש40 יום לפני שנולדתי כבר יצאה בת קול שאמרה שאני שייך לך.
מאז אני כבר נושק ל40 שנות חיים (בן 33) ועדיין לא מצאתי אותך.
סליחה שכבר כ15 שנה (מגיל 18 – בן 18 לחופה) לא מצאתי אותך, והכל באשמתי. לא שלא חיפשתי, להפך, לא שלא התפללתי על זה, להפך. אך אם לא מצאתי אותך, כנראה שאין הדבר תלוי אלא בי.
עוונותיי כנראה גרמו לי לאבד אותך, ולהשאיר אותך פצועה ובודדה במשך זמן כה רב. גם אם אי פעם אמצא אותך, האם תסלחי לי על כל השנים שהיית לבד?
אני מקווה בשבילך שאם איבדתי אותך אז מצאת מישהו אחר יותר טוב וראוי, כי זה לא פייר בשבילך שתישארי לבד, ואם הדבר תלוי בי – אז אני משחרר אותך לחופשי.
אני מקבל עלי את גזירת הבדידות למענך.
זה הדבר הקטן שאני יכול לעשות בשבילך.
הרי גם ככה עם השנים אני נהיה יותר בררן, פחות חינני, פחות עם שמחת חיים, וכבר מתרגל לחיות חיים של - לבד.
כעת אני מתחיל גם להבין מה זה "צער השכינה".
כ"כ הרבה זמן השכינה מחכה לגאולה, ואנחנו מעכבים אותה מלהתייחד עם בוראה.
כ"כ הרבה סבל, כ"כ הרבה צער, כ"כ הרבה דמעות, והכל באשמתנו.
"אבל אשמים אנחנו על השכינה, אשר ראינו צרת נפשה בהתחננה אלינו שלא נחטא, ולא שמענו".
סליחה גם, ובעיקר ממך.
"אלי כבתולה חגרת שק על בעל נעוריה"
(יואל א,ח)
רובי, 08/05/13 14:55
ממש מרגש, מאחלת לך שה' ימציא לך את בת זוגתך בקרוב משורש נשמתה, אני בטוחה שהיא מחפשת אותך גם, ואני בטוחה שהיא לא התייאשה אז מאחלת שוב, שב"ה תפגשו אחד את השניה בקרוב, חג שבועות שמח :-)
וואו ממש מרגש ואפילו עצוב שבעזרת השם תימצא את בת זוגתך משורש נישמתך אמן !
אני זוכרת שקראתי את הכתבה שלך בעלון של שבת וממש התרשמתי.
הלוואי ואוכל לעזור לך למצוא, אולי תשאיר פרטים...?!
בהצלחה, עמ"י לא מפחד מדרך ארוכה, ב"ה יהיה בסדר,
חג מתן תורה זהו חג אידילי ,המסמל קשר בין חתן לכלה..
חג שמח ובשורות טובות.
יהי רצון שנזכה לגאולה כללית ופרטית.
בס"ד
וואווווו ממש אבל ממש יפההההה ומרגש מאוד,רואים שכתבת את זה מעמקי ליבך ונשמתך,ואני מאמינה שאם תמשיך ותתפלל חזק השם ישמע את תפילותייך במהרה ואולי אפילו בקרוב ישלח לך את זיווגך משורש נשמתך,אני מאוד מזדהה איתך ומבינה לליבך אבל לא להפסיק לקוות,לפלל,להתפלל ולבקש מבורא עולם וכמובן להמשיך בהשתדלות למען זירוז הזיווג,בעזרת השם שעוד השנה הזו תמצא ותפגוש את זיווגך משורש נשמתך אותו זיווג שהשם זיווג וייעד לך אמן ואמןןןן כן יהיי רצון...:-)