הצטרפו חינם
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

בעיית הרווקות המאוחרת!

"יש 3 צעדים משמעותיים שמשותפים לאלה שהצליחו להגשים את החלום שלהם. בתחום של מציאת זוגיות מצאתי שיש 3 סוגים של הרגלים: הרגלי חשיבה, הרגלי פעולה והרגלי התמודדות עם רגשות.. כל עוד לא מזהים את ההרגל ובוחרים לשנות אותו.."
ראיון עם אוריאל ויינברגר | פורסם: 26/10/21 18:05

שלום לך אוריאל,

אני שמחה על ההזדמנות לראיין אותך על "בעיית הרווקות המאוחרת" -

האם יש לך פתרון לבעיה כאובה זו ?

שלום רב, כן בהחלט. ואמנם זה עשוי להישמע הזוי אך הפתרון הוא ממש לא בשמיים..

למען האמת זה אפילו במקרים רבים פשוט , בוודאי הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לרוב האנשים.

כבר אמר מי שאמר, שחוסר שפיות לעשות שוב ושוב את אותו דבר אך לפצות לתוצאות אחרות...

ולכן אנשים מנסים ומנסים אך ללא הצלחה, הסיבה העיקרית שהם לא מצליחים היא שהם ממוקדים רק באפיק אחד של התקדמות. אך ורק בפגישות של עוד ועוד בני זוג פוטנציאליים.

מה אתה מתכוון? אתה יכול לתת דוגמא?

לפני כמה שנים הגיע אליי בחור – נקרא לו א' הוא רצה להיעזר בי כדי להשיג את היעד שלו.

'מה היעד שלך?' שאלתי את א', 

והוא אמר לי שהוא רוצה להגיע להיפגש עם עשר בנות בחודש,

אמרתי לו – שאני מעדיף לעזור לו לפגוש עשר פעמים את אותה בחורה מאשר לעשות עולל לעצמו וגם לעשר בנות שהסיכוי להתחתן איתן הוא כמעט אפסי...

אז מה בעצם הפתרון לדעתך?

על רגל אחת- כמו בהצגה מאחורי הקלעים משפיע על מה שכולם רואים.

לחפש את מה שמתרחש בתת המודע, מאחורי הקלעים...

מה אתה מתכוון תכל'ס?

נניח אני החלטתי שאני רוצה להתחתן השנה – מה אתה בעצם מציע לי?

אחרי שעזרתי למאות רווקים ורווקות להתחתן באושר- ראיתי שיש 3 צעדים משמעותיים שמשותפים לאלה שהצליחו להגשים את החלום שלהם.

בתחום של מציאת זוגיות מצאתי שיש 3 סוגים של הרגלים: הרגלי חשיבה, הרגלי פעולה והרגלי התמודדות עם רגשות.

כל עוד לא מזהים את ההרגל ובוחרים לשנות אותו- התוצאה לא תשתנה.

אני אוהב להביא דוגמה לכך מהעולם של הרזיה.

יש המון אנשים ונשים שמנסים לרזות במשך שנים ללא הצלחה.

המעט שמצליחים זה בדרך כלל בגלל שינוי משמעותי שהם עשו.

יש מהם ששמו לב לכך שהם נוטים לאכול הרבה כאשר הם כועסים או מתוסכלים, וברגע שהם מצאו פתרון אחר להתמודדויות עם הכעס והתסכול- הם מצאו את עצמם נמנעים מ'אכילה רגשית' ובוחרים את המזונות והמאכלים שבריאים להם ותומכים בהם.

מענין, אני מבינה שאתה מכוון לשינויים באישיות...

ומה אם אני רוצה להישאר כמו שאני ובכל זאת להצליח להתחתן?

זה לא אפשרי לדעתך?

תראי, הצעדים שאני מדבר עליהם הם לא ישנו את מה שאת ומי שאת.

הם בסך הכל ידייקו אותך קצת כדי להצליח.

הנה דוגמה להרגל חשיבה-

יש מחשבה נפוצה ש'זוגיות היא עבודה קשה', 'זוגיות היא עול', 'זוגיות זה דבר כואב ומכביד'. מחקרים חדשים על דרך פעולתו של המוח האנושי מלמדים שמה שמתפרש אצלו ככואב ומכביד הוא לא יסייע ביד האדם לממש. שינוי המחשבות והתפיסה לכיוון שאומר שמשפחה וזוגיות הם דרך ליצירת קשר של אהבה וממילא הזדמנות מרגשת לחיות חיים הרבה יותר נעימים ועמוקים- היא מחוללת תוצאות חדשות.

מעולה. אמרת גם שיש הרגלים של פעולות שלדעתך לא מקדמות-

מה אתה יכול לספר לי על זה?

2 דוגמות לפעולות שברגע שבוחרים לשנות אותם התוצאות משתפרות- 

א. לפי מה קובעים מתי להיפגש ועם מי? מה הקריטריונים?

ראיתי מהנסיון שיש רבים שההרגל שלהם הוא להגיד 'כן' ורק אחרי כן לשאול על מה ועל מי מדובר, ויש כאלה שההרגל שלהם להגיד 'לא' ורק אחרי כן לשאול על מי מדובר... כמובן שכדאי לשבת לעומק על השאלה הזו ולהחליט מה הקריטריונים הנכונים עבורך ולהימנע מדייטים מיותרים מצד אחד, ומאידך לא לפספס הזדמנויות שיכולות להצליח.

ב. איך משפרים את סיכויי ההצלחה של הדייטים? 

אני אוהב לשאול את השאלה הזו – מה הדרכים שידועות לך שוגרמות להצלחה בפגישה ובדייט? והתשובה היא שיש עשרות רבות של גורמים שיכולים לשפר את ההצלחה. ברגע שהמוח ממוקד רק בשאלה 'האם הבחור מתאים או לא' הוא לא פתוח למחשבות חדשות מהסוג של שיפור סיכויי ההצלחה וממילא יצירת קשר שבו יהיה אפשר להכיר יותר לעומק את הצד השני ואז להחליט באיזה אופן להתקדם.

תגיד, ומה לגבי בנות שאין להן הצעות?

זו שאלה טובה. יש הרבה בנות שזוהי המציאות שלהן ויש בנות שזוהי התחושה שלהן ולא ממש המציאות. בכל אופן יכול לשתף אותך שבקרב בנות שמגיעות אלינו ונכונות לעבודה פנימית, באופן כמעט מיסטי מתחילות לזרום אליה הצעות... אני רואה יותר ויותר שכאשר משהו נפתח מבפנים אז זה משפיע גם על התוצאות בחוץ.

האם יש דבר כזה שניתן לחולל שינוי ברמת תת המודע?

בוודאי....

מחקרים חדשניים מוכיחים את מה שמפתחי הNLP  כבר גילו מזמן, שיש אפשרות לשנות את המוח ותת המודע על ידי כלים כגון שאלת שאלות נכונה, אוצר מילים מהפכני , עבודה עם הדמיון, ועוד.

אתה יכול לתת דוגמה למישהו שהיה אצלך ועבר שינוי?

בשמחה.

בחור תורני בוגר ישיבה חשובה שהגיע אליי בגיל 33 לאחר שפגש לדבריו יותר מ200 בנות.

שאלתי אותו מדוע זה לא הלך והוא ענה שרק 8 בנות מצאו חן בעיניו וכל שאר ה192 בנות לא היו נאות בעיניו...

עזרתי לו להבין שהחוסר הקיצוני במציאת חן  הוא דרך של תת המודע שלו "לדבר איתו" וכדי לחולל שינוי ברמת תת המודע הוא היה צריך להכין רשימה של צרכים בהקשר של זוגיות – משהו בסגנון של "לאהוב, להיות אהוב, להעריך, להיות מוערך", ולקרוא את הרשימה הזו בתדירות גבוהה.

הפלא ופלא- מאד מהר הוא מצא בחורה שהיתה "נאה בעיניו..." והוא ממש התלהב ממנה והתאהב בה והם התחתנו ונשואים באושר...

האם היא אכן היתה יותר יפה מה192 האחרות? לעולם לא נדע....

לסיום, אלה הגורמים היחידים לדעתך שאני צריכה להתמקד בהם כדי להתחתן השנה או שיש עוד משהו?

לא נגענו בכל הנושא הרגשי , שהוא מאד חשוב. תקופת הרווקות מלאה בהתמודדויות עם רגשות לא פשוטים. ציפיות ואכזבות, דחייה שמשפיעה הרבה פעמים על חוסר בטחון עצמי, רגשות אשם עם קשר ובלי קשר לביקורת מהסביבה וביקורת עצמית, כעסים, פחדים, תסכולים ועוד ועוד ועוד. 

ראיתי רבים שמנסים לחנוק רגשות שליליים וראיתי רבים שמוצפים מרוב התמודדויות.

העיקרון כדי להצליח הוא לנהל את הרגשות בצורה בריאה ולא לתת לרגשות לנהל אותך...

לדוגמה לייחד לזה זמן ומקום שבו בוחרים להקשיב לרגשות שלך מתוך חמלה על עצמך, וללא שיפוט, וכך לתת להם מקום של כבוד ויחד עם זאת להמשיך ולהתקדם לקראת המטרה.

טוב, אני מרגישה שדיברנו כאן על דברים מאד חשובים- משפט אחרון לסיום?

ראיתי מהנסיון שמי שיבחר לעשות בכל יום צעד אחד קטן מתוך הנושאים שהוזכרו כאן- מגדיל משמעותית סיכויים מאד גבוהים להגשים את החלום ולהתחתן באושר בשנה הקרובה. 

כמובן זה מבחינת המבט שלנו כבני אדם. כמעט מיותר לציין את מה שכולנו יודעים שלא הכל בידינו והכל מאת ה'...

בהצלחה

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

שלום לך אוריאל,

אני שמחה על ההזדמנות לראיין אותך על "בעיית הרווקות המאוחרת" -

האם יש לך פתרון לבעיה כאובה זו ?

שלום רב, כן בהחלט. ואמנם זה עשוי להישמע הזוי אך הפתרון הוא ממש לא בשמיים..

למען האמת זה אפילו במקרים רבים פשוט , בוודאי הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לרוב האנשים.

כבר אמר מי שאמר, שחוסר שפיות לעשות שוב ושוב את אותו דבר אך לפצות לתוצאות אחרות...

ולכן אנשים מנסים ומנסים אך ללא הצלחה, הסיבה העיקרית שהם לא מצליחים היא שהם ממוקדים רק באפיק אחד של התקדמות. אך ורק בפגישות של עוד ועוד בני זוג פוטנציאליים.

מה אתה מתכוון? אתה יכול לתת דוגמא?

לפני כמה שנים הגיע אליי בחור – נקרא לו א' הוא רצה להיעזר בי כדי להשיג את היעד שלו.

'מה היעד שלך?' שאלתי את א', 

והוא אמר לי שהוא רוצה להגיע להיפגש עם עשר בנות בחודש,

אמרתי לו – שאני מעדיף לעזור לו לפגוש עשר פעמים את אותה בחורה מאשר לעשות עולל לעצמו וגם לעשר בנות שהסיכוי להתחתן איתן הוא כמעט אפסי...

אז מה בעצם הפתרון לדעתך?

על רגל אחת- כמו בהצגה מאחורי הקלעים משפיע על מה שכולם רואים.

לחפש את מה שמתרחש בתת המודע, מאחורי הקלעים...

ראיון עם אוריאל ויינברגר, 26/10/21 18:05
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

עדיין אין תגובות.