אנחנו פוגשים אדם זר לגמרי!
בדייטים הראשונים יש הרבה חוסר ודאות, חוסר אמון ופחד.
אנחנו פוגשים אדם זר לגמרי, עם מטרה להגיע למקום הכי אינטימי בחיינו, לחיבור משותף שיוביל לחתונה.
זו סיטואציה לא קלה והאמת מאוד מורכבת רגשית. בהתחלה יש הרבה מתחים, חששות וחוסר וודאות.
וכשניפגשים לצורך זוגיות שמטרתה לחתונה ולא סתם למשהו קליל ולא מחייב, מרגישים את כובד האחריות והמשקל.
וזה הרבה פעמים גורם לנו לגשת לדייטים בצורה יותר ביקורותית והססנית, אנו עלולים להיות רציניים יותר, או מפוחדים יותר וכתוצאה מזה אנחנו נוטים לקבל החלטות גורליות מהר יותר ולפעמים מהר מידי.
אם רק היינו עוצרים רגע לחשוב...
הרבה פעמים באים להתייעץ איתי על דייטים ראשונים שלא צלחו, ואני רואה שאנשים אוהבים להסיק מסקנות מהר מאוד ולחתוך. לא רוצים לבזבז את הזמן, לא רוצים להרגיש עגמת נפש אפילו לא עוד רגע, לא רוצים להפגע וזה מובן לגמרי.
אבל, כשאני שומעת את הסיפורים מהצד, אני רואה שלפעמים הייתה פשוט חוסר הבנה וחוסר תקשורת.
ואם אחד מהצדדים היה עוצר רגע, חושב יותר לעומק, נותן הזדמנות שניה, ובודק למה הצד השני התכוון באמת, אז הקשר היה ממשיך ומגיע אולי לחתונה.
הרבה פעמים מתקשרים אלי, להתייעץ לפני שחותכים.
אנחנו עושים שיחה קצרה לשמוע אם הסיבה מספיק מוצדקת ואז מגיעים להחלטה הרבה יותר מושכלת ולא רק אמוציונלית.
היא מלכת הקרח! לחתוך?
למשל בחור אחד התקשר אלי ואמר לי שהוא יוצא עם מישהי משליש גן עדן, בחורה מקסימה, אבל היא מלכת הקרח, וזה מתסכל אותו, הוא רוצה לחתוך. כשהזמנתי אותו להישאר בקשר עוד כמה שבועות, כדי לתת ללב שלה להתרכך כלפיו בקצב שלה, הוא הסכים לתת צ'אנס ולנסות. ואחרי כמה שבועות הוא התקשר אלי בהתרגשות ואמר תודה רבה!
וסיפר שהיא נפתחת אליו וטוב להם יחד והוא ממש מאושר. היום, אשתף אתכם שיש להם כבר כמה ילדים.
מה היה קורה אם הוא לא היה מתקשר? אני לא רוצה לחשוב איזה פספוס גדול זה היה יכול להיות. ולצערי הרב יש הרבה אנשים מבוגרים שאומרים לי שהם יודעים היום, שהם פספסו כמה הזדמנויות ממש טובות בדרך.
קל לחתוך קשר, זה קורה ברגע. אבל לחכות, לא לפחד להפגע, להיות אמיצים ולבדוק לעומק את העניין, זה דורש המון כוחות נפש, כאלו שמתאימים לאדם שרוצה להיות זוגי, שמוכן לחתונה ויודע שנישואים דורשים סבלנות, ואורח רוח.
ולא חותכים מהר, מקשיבים ובודקים עד הסוף, מה הצד השני מנסה להגיד לי, גם אם זה נשמע שזה מאיים או לא נעים לי. אם רק אקשיב ואברר למה הם באמת מתכוונים, יש סיכוי שאני בונה כאן משהו טוב לעתיד שלי, שאני מאפשר מרחב ומקום לצד השני. ❤️
יעל רשף, היא מאמנת אישית ליצירת זוגיות, מקימת ארגון איחודים צוות שדכנים ומאמנים מקצועיים להקמת משפחה.
054-5469766
Reshef.yael@gmail.com
אנחנו פוגשים אדם זר לגמרי!
בדייטים הראשונים יש הרבה חוסר ודאות, חוסר אמון ופחד.
אנחנו פוגשים אדם זר לגמרי, עם מטרה להגיע למקום הכי אינטימי בחיינו, לחיבור משותף שיוביל לחתונה.
זו סיטואציה לא קלה והאמת מאוד מורכבת רגשית. בהתחלה יש הרבה מתחים, חששות וחוסר וודאות.
וכשניפגשים לצורך זוגיות שמטרתה לחתונה ולא סתם למשהו קליל ולא מחייב, מרגישים את כובד האחריות והמשקל.
וזה הרבה פעמים גורם לנו לגשת לדייטים בצורה יותר ביקורותית והססנית, אנו עלולים להיות רציניים יותר, או מפוחדים יותר וכתוצאה מזה אנחנו נוטים לקבל החלטות גורליות מהר יותר ולפעמים מהר מידי.
יעל רשף - מאמנת אישית ליצירת זוגיות, 18/01/23 14:42
ערב טוב יעל וסליחה על השעה חזרתי עכשיו מדף יומי ומשעור שמי יאיר בן עזרא אני גרוש כבר 10 שנים ולא הולך לי ואני כבר נואש אני בודד בעולם אין לי משפחה ורוצה מאוד מאוד להינשא כדי לא להיות לבד בחגים ובשבתות נ.ב.לא חשוב לי המוצא המרחק ודרגת האישיות ומכיוון שאני בודד בלי משפחה אני מאוד רוצה ומעוניין בגרושה או אלמנה ברוכת ילדים קטנים כדי לזכות במיצות לעזור לה בכלכלת הבית וגידול וחינוך הילדים למידות טובות ויראת שמיים בבקשה בבקשה מכבודך תעזרי לי אני יתום מהורי מגיל שנה+4 גדלתי בבית יתומים והייתי הבן המאומץ של הרב עובדיה יוסף זצוק"להה במשך 8 שנים ושוב אני מבקש
ת ע ז ר י לי ב ב ק ש ה הנייד שלי 0504929049 תודה רבה מכבודך והמשך לילה נעים ושקט ושפע ברכה ובתקווה להצלחה