הצטרפו חינם
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

האם היית יוצא לדייט עם עצמך?

"הטיפ החשוב ביותר בעיני כדי להיות בזוגיות זה להרגיש אהבה עצמית. ליהנות ממי שאתם, לחוש שלמים ומרוצים מעצמכם. ברגע שאתם אוהבים את עצמכם אתם המגנט הכי טוב שימשוך מישהו שהוא מתאים..."     
3 דקות עם שליש גן עדן - זוגיות ודייטים עם איריס סלומון | פורסם: 01/02/23 11:37

3 דקות עם שליש גן עדן - על זוגיות ודייטים עם איריס סלומון 

איריס היא פסיכולוגית, עוסקת גם באימון למציאת ושימור זוגיות, התזה שלה על זוגיות ומיניות. הביאה את שיטת הספיד דייט לארץ בשנת 2000 מארגנת מפגשי הכרויות לכל הגילאים, יש לחברה כבר מעל ל - 500 חתונות ברזומה.

מה ה"טיפ" החשוב ביותר לדעתך למציאת זוגיות?

פעמים רבות בתחילת אימון אני אוהבת לשאול את השאלה- האם היית יוצא לדייט עם עצמך? 

אם התשובה היא – לא, אני שואלת מה הסיבה- חיצונית? פנימית? או גם וגם. 

ואז עובדים על האהבה העצמית והבטחון העצמי.

הטיפ החשוב ביותר בעיני כדי להיות בזוגיות זה להרגיש אהבה עצמית. ליהנות ממי שאתם, לחוש שלמים ומרוצים מעצמכם. ברגע שאתם אוהבים את עצמכם אתם המגנט הכי טוב שימשוך מישהו שהוא מתאים וזאת לא מתוך לחץ שיכול לגרום לבחירה פחות מתאימה.

פעמים רבות אומרים לי אני אצא לטייל, ארשם לחוג, אטוס לחו"ל כשתהיה לי זוגיות ואתחתן ואני אומרת אל תתנו את האושר שלכם בזוגיות, תהיו מאושרים והזוגיות תגיע כך יותר מהר. 

שתפי בתהליך הליווי האישי שלך שאת נותנת למי שפונה אלייך?

תהליך הליווי מותאם לכל אחד/ אחת באופן אישי, אני פסיכולוגית שמשתמשת בגישה אקלקטית- זה אומר שימוש בריבוי שיטות. 

ובכל זאת, לצד עבודה פנימית, אני אוהבת להשתמש בכלים של פסיכולוגיה התנהגותית, שיש שאוהבים לראות  בכך אימון – קואצ'ינג.

במסגרת האימון- הלקוחות מגבשים את מי מתאים להם להכיר, איזה תכונות חשובות להם ועל מה מוכנים להתפשר, כמו כן- נחשפים למגוון אפשרויות להכרות בעולם האמיתי ובעולם הווירטואלי, חלק מהכלים בהם נעשה שימוש הינם ניתוח דייטים, סימולציות, חיזוק הביטחון העצמי ועבודה משותפת לשיפור ולייעול תהליך מציאת הזוגיות.

תודות לכך שאני מנהלת חברת ספיד דייט וגם עורכת סדנאות למציאת זוגיות, יש לי את הפריווילגיה לראות את הלקוח לעתים ב"עולם האמיתי" ואני יכולה לתת משובים אמיתיים ואובייקטיביים כתוצאה מתצפיות בזמן אמת.

איזה כלים פרקטיים את מציעה לרווקים?

כלי של החיוביות ואופטימיות- חשיבה חיובית יוצרת התנהגות חיובית שיוצרת מציאות. 

החיוביות הינה מנוע שמסייע לדחוף את תהליך מציאת הזוגיות, שלעתים יכול להיות מתיש. 

למשל- חשיבה חיובית- מסייעת בלהגדיל את ריבוי ההזדמנויות, אני מאוד אוהבת את הביטוי- "לא לשים את כל הביצים בסל אחד".

בררנות יתר שלא לצורך לא מועילה ולכן אם מציעים לך להכיר מישהו/י  - לא לפסול מייד.

להירשם לאתר הכרויות או אפליקציה, להשתתף בספיד דייט או מפגש הכרות וכו'.

לומר כן לאהבה- הטיפ שלי "אם יש ספק- יש ספק".

אם מתלבטים - לצאת לפחות 3 פעמים- ואז להחליט אם מעוניינים.

בסיום הדייט לחשוב למה כן? מה אהבנו בבן אדם שפגשנו וכדומה.

איזו תכונה הכי חשובה כדי ליצור זוגיות?

תקשורת, תקשורת ושוב תקשורת. חשוב לדבר על הדברים החיוביים בקשר- לפרגן, להביע רגש.

כמו כן, לא פחות חשוב, מומלץ לדבר גם על דברים שמפריעים, לעיתים הצד השני לא מודע להם. שיתוף וחשיפת הקושי מונעת מלאגור דברים בבטן שיכולים לגרום לקשר "להתפוצץ" – כמו בלון שמנפחים יותר מידי.

אסרטיביות במידה הנכונה מועילה לבניית קשר שוויוני ובריא, דאגה ואכפתיות לצד השני במידה ושמירה גם על האני העצמי בקשר הינן מפתח  לבניית קשר אמיתי.

כמה זוגות את מכירה שהכירו דרך האתר שליש גן עדן?

אני מכירה עשרות זוגות שהכירו דרך אתר שליש גן עדן המצוין והייתי באופן אישי לפחות בשמונה חתונות של לקוחות ומכרים שהכירו דרך האתר 😊

איזו הכנה טובה כדאי לעשות לפני שיוצאים לדייט?

לעבוד על האנרגיות, החיוביות, השמחה לפני הדייט- כשאנחנו שמחים ופתוחים לעולם- העולם פתוח אלינו. להיכנס לאווירה חיובית- לחשוב שיהיה כיף, לבוא בציפיה מסוימת, לא בציפייה מוגזמת שהולכים למצוא הערב את החתן ולהתחתן איתו, אך כן לומר שיש סיכוי נפגוש אדם מקסים, שיהיה חכם ומעניין, שנרצה להמשיך להכיר.

להתייחס לנראות החיצונית- הלבוש משפיע על הרושם הראשוני, מומלץ "ללבוש ריח" לשים בושם וכו'.

לחשוב על מי שהולכים לפגוש- לחשוב על 3 דברים שרוצים לשאול אותו או אותה ולדבר עליהם לא לשאול שאלות שלא יחושו שהם בראיון עבודה.

מה עושים כשאין אנרגיה לצאת לדייט?

לעשות דברים שאוהבים לעשות לפני הדייטלמשל- להקשיב למוזיקה, לעשות ספורט, להקשיב לפודקאסט מעניין, לסטנד אפ, לדבר עם חבר / ה חיוביים ועוד.

ניתן להיעזר בדמיון מודרך- לדמיין שהדייט יתנהל כפי שאתם רוצים.

לכל אחד ואחת יש מעת לעת אתגרים שמתמודדים איתם בחיי היום יום שמן הסתם שמורידים אנרגיה – מומלץ לקבל החלטה לטפל בהם מחר- לפנות להם "פינת דאגה", לא להדחיק, אפילו לרשום אותם על דף ולהבטיח לעצמכם שתטפלו בהם, אך חשוב לא לדבר עליהם בדייט ראשון.

למשל- לא לדבר אם לא טוב בעבודה ושהבוס היום ביקר אתכם.

מומלץ לדבר בדייטים ראשונים על דברים חיוביים, לא על דברים מורידי אנרגיה. כיוון שבסופו של הדייט אנחנו פעמים רבות לא זוכרים בדיוק על מה דיברנו אלא זוכרים איך הוא/ היא גרמו לנו להרגיש.

איך אפשר להתגבר על ביישנות ופחד מחשיפה?

ראשית, חשוב לציין- כל אחד ורמת החשיפה שמוכן להיחשף אליה, יש כאלה שיהיו מוכנים ללכת לתוכנית ריאליטי בטלוויזיה ויש שיהיה להם קשה להעלות תמונה באתר.

באימון אצלי – שום דבר לא נעשה ב"כח" נגד הטבע של האדם אלא רק בשיתוף פעולה מתוך רצון מלא, אני כמובן ממליצה להיחשף כדי למצוא זוגיות- להעלות תמונה לאתר הכרויות לפייסבוק אינסטגראם וכו'.

אפשר לעשות את זה בצורה הדרגתית, אפשר שתגידו לעצמכם- שזה זמני ביותר- אני מכירה גם אנשים שהעלו תמונה לאתר ומצאו דיי מהר זוגיות והורידו כמובן את הכרטיס, אנשים שפתחו פרופיל בפייסבוק כדי להכיר וסגרו אותו לאחר שהכירו.

תוכלו לומר לעצמכם- אנחנו לא משנים את האופי- זה רק למטרת ההכרות.

כשרואים את סיפורי ההצלחה של אלו שחששו מחשיפה והתגברו על החשש– מקבלים חיזוק  – רואים שיש תמורה בעד המאמץ 

מה ההבדלים בין גברים לנשים בעולם בדייטים?

וואו, יש צורך בכתבה נוספת על מנת לענות על שאלה זו. 

נשים וגברים חווים את עולם הדייטים בצורה שונה לגמרי- גם בעולם האמיתי וגם בווירטואלי. רק כדוגמא, באתרים ואפליקציות  יש לנשים יותר פניות בכמות משמעותית יותר מאשר לגברים. 

כמו כן, מצופה מהגבר ליזום יותר, לנסוע, לשלם , לחזר להתקשר יום לאחר הדייט הראשון וכו'.

באימון אני מעודדת פעמים רבות גם נשים – לקחת את המושכות לידיים ולהרגיש שליטה בנושא מציאת זוגיות, אם זה לפנות באתר לבחור שמוצא חן, לשאול את השאלות שמעניינות אותה, אם הבחור לא יוצר קשר אחרי ספיד דייט – יכולה לשלוח הודעה מספר ימים לאחר המפגש.

אני עדה למספר חתונות שקרו בזכות כך שהבחורה יזמה והגבר אמר לי שחשב שלא מעוניינת ולכן לא התקשר/ התחיל וכו'

השלם את המשפט: הפחד ממחויבות גורם ל.. 

גורם לך להישאר לבד, כמו מילות השיר "חופשי זה לגמרי לבד" והרבה יותר קל, כיף וטבעי להיות ביחד, הרי אהבה היא כל הסיפור, לא? 

חשוב לציין שניתן לטפל בפחד ממחויבות, יצא לי לטפל במטופלים שהאסוציאציה הראשונה שלהם לחתונה היתה – כלא, מעצר, סוף החיים ועוד והיום הם נשואים באושר.

ציניות כמנגנון הגנה שובר את הקרח או מרחיק

אם אתם אנשים שאוהבים ציניות אז אפשר כמובן להשתמש בציניות אך זיכרו שבמידה- בדייטים ראשונים- אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני- ואם לא הובנתם או אפילו פגעתם בצד השני- לא תהיה הזדמנות שניה לתקן זאת.

ציניות פעמים רבות היא עידון (סובלימציה) של תוקפנות, לכן אם כבר מומלץ להשתמש בציניות עצמית ולא על הצד השני, הכרתי כל כך הרבה סיפורים שהציניות הובילה לסיום הקשר.

משפטים אמיתיים שנאמרו בדייטים שהובילו לסיום הקשר לפני שהתחיל- רואים מהתמונות באתר שפעם היית יותר יפה, אתה רופא שיניים? נכון שזה מקצוע מגעיל...

לכן מומלץ לפחות בדייט הראשון להתאפק ולא להיות יותר מידי ציניים, "ליצנים" מצחיקים וכו' יש סיכוי שהצד השני לא יבין שזה הומור.

מהי תקשורת טובה ואיך ניתן לייצר אותה? 

תקשורת שכל צד בקשר מרגיש שהוא מתבטא בצורה טובה והצד השני מקשיב לו ורואה אותו. אני מאוד אוהבת את מעגל התקשורת- מה שאני משדר זה מה שהצד השני קולט ואז בהתאם משדר על אותו תדר, אנחנו תמונת מראה אחד של השניה ולכן אם נותנים פרגון מקבלים פרגון וכו'.

חשוב גם לדבר על דברים שמפריעים בקשר- אך בשיטת הסנדוויץ- לומר דברים חיוביים שיש ואז נקודות לשיפור ואז שוב לומר דברים חיוביים- כך ניתן לעכל את הדברים לשיפור ולעבוד עליהם.

כמו כן, חשוב לנהל קונפליקטים- כלומר לריב כשיש דברים בקשר שמפריעים, האומנות היא באיך שרבים ומתפייסים ועל כך בכתבה הבאה 😊

לסיום, אני מאמינה בכל ליבי, שאין דבר טוב יותר מאהבה טובה ומצמיחה, שולחת לכולם אנרגיה, סבלנות ואופטימיות בדרך למציאת הזוגיות הטובה שלכם עוד השנה, אמן ואמן.

ניתן ליצור קשר עם איריס –

מספר נייד 052-3589830

https://speed-date.co.il

www.psychologia.org.il

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

3 דקות עם שליש גן עדן - על זוגיות ודייטים עם איריס סלומון 

איריס היא פסיכולוגית, עוסקת גם באימון למציאת ושימור זוגיות, התזה שלה על זוגיות ומיניות. הביאה את שיטת הספיד דייט לארץ בשנת 2000 מארגנת מפגשי הכרויות לכל הגילאים, יש לחברה כבר מעל ל - 500 חתונות ברזומה.

מה ה"טיפ" החשוב ביותר לדעתך למציאת זוגיות?

פעמים רבות בתחילת אימון אני אוהבת לשאול את השאלה- האם היית יוצא לדייט עם עצמך? 

אם התשובה היא – לא, אני שואלת מה הסיבה- חיצונית? פנימית? או גם וגם. 

ואז עובדים על האהבה העצמית והבטחון העצמי.

הטיפ החשוב ביותר בעיני כדי להיות בזוגיות זה להרגיש אהבה עצמית. ליהנות ממי שאתם, לחוש שלמים ומרוצים מעצמכם. ברגע שאתם אוהבים את עצמכם אתם המגנט הכי טוב שימשוך מישהו שהוא מתאים וזאת לא מתוך לחץ שיכול לגרום לבחירה פחות מתאימה.

פעמים רבות אומרים לי אני אצא לטייל, ארשם לחוג, אטוס לחו"ל כשתהיה לי זוגיות ואתחתן ואני אומרת אל תתנו את האושר שלכם בזוגיות, תהיו מאושרים והזוגיות תגיע כך יותר מהר. 

שתפי בתהליך הליווי האישי שלך שאת נותנת למי שפונה אלייך?

תהליך הליווי מותאם לכל אחד/ אחת באופן אישי, אני פסיכולוגית שמשתמשת בגישה אקלקטית- זה אומר שימוש בריבוי שיטות. 

ובכל זאת, לצד עבודה פנימית, אני אוהבת להשתמש בכלים של פסיכולוגיה התנהגותית, שיש שאוהבים לראות  בכך אימון – קואצ'ינג.

במסגרת האימון- הלקוחות מגבשים את מי מתאים להם להכיר, איזה תכונות חשובות להם ועל מה מוכנים להתפשר, כמו כן- נחשפים למגוון אפשרויות להכרות בעולם האמיתי ובעולם הווירטואלי, חלק מהכלים בהם נעשה שימוש הינם ניתוח דייטים, סימולציות, חיזוק הביטחון העצמי ועבודה משותפת לשיפור ולייעול תהליך מציאת הזוגיות.

תודות לכך שאני מנהלת חברת ספיד דייט וגם עורכת סדנאות למציאת זוגיות, יש לי את הפריווילגיה לראות את הלקוח לעתים ב"עולם האמיתי" ואני יכולה לתת משובים אמיתיים ואובייקטיביים כתוצאה מתצפיות בזמן אמת.

3 דקות עם שליש גן עדן - זוגיות ודייטים עם איריס סלומון, 01/02/23 11:37
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

קראתי  והפנמתי  תודה  על התובנות  

! דווח למנהל האתר