הצטרפו חינם
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

"אני מרגישה שליחה של רווקות וזוגות"

נטע ברודיאנסקי, מדריכת כלות ויועצת זוגיות, מתחזקת חשבון אינסטגרם מצליח בו היא משתפת בטיפים בנושא טהרת המשפחה ותמונות מלאות סטייל הכוללות לבוש צנוע ומטפחת ראש. כעת היא משיקה קורס חדש שמבטיח לעזור לרווקות למצוא את הזיווג שלהן ולהתחתן
נטע ברודיאנסקי - מדריכת כלות ויועצת זוגיות | פורסם: 08/06/23 10:40

כשחושבים על אושיית אינסטגרם, הדבר האחרון שעולה בראש זאת אישה דתייה, המצטלמת עם כיסוי ראש ומעלה פוסטים על החשיבות של טהרת המשפחה ושלום בית. אבל עם יותר מ-45 אלף עוקבים, משפיענית הרשת נטע ברודיאנסקי מוכיחה שאפשר לתחזק חשבון אינסטגרם מצליח גם ללא תמונות לא צנועות  ושיש ביקוש עצום לתוכן אחר – כזה שעוסק ביצירת זוגיות מאושרת.

נטע (בת 27 מפתח תקווה) היא יועצת זוגיות, מדריכת כלות ומאסטר ב-N.L.P. היא מציגה בחשבון האינסטגרם שלה זוגיות פוטוגנית במיוחד עם דוד (איש שיווק ויועץ זוגיות בעצמו) לו היא נשואה 4.5 שנים, ומעניקה לעוקביה טיפים רבים להתמודדות עם קונפליקטים במערכת היחסים. היא זוכה להצלחה עצומה בקרב נשות המגזר הדתי, אך נטע עצמה גדלה בבית חילוני וחזרה בתשובה לפני שבע שנים.

"המשפחה שלי לא שמרה שבת ולא הייתי חשופה בכלל לדת. למדתי בבית ספר חילוני בראשון לציון וכל הסביבה שלי הייתה חילונית", מספרת נטע. "התגייסתי לצבא לתפקיד של תצפיתנית ואז הכרתי את דוד, שהיום הוא בעלי, דרך חברה משותפת. התחברנו מיד והתאהבתי באישיות שלו ובזיקה שלו לדת. שנינו היינו חילונים, אבל מההתחלה דיברנו על חזרה בתשובה. דוד הלך לשיעורי תורה וגם אני נחשפתי בצבא לעולם דתי יותר. התארחתי לארוחת שבת אצל משפחה דתית וראיתי כמה טוב זה עושה להם. הרגיש לי שזה נכון עבורי. לאט לאט אני ודוד התחלנו ביחד בתהליך של חזרה בתשובה".  

איך היה התהליך הזה עבורך?

"זה היה בהדרגתיות. כשרק התחלתי לצאת עם דוד נהגתי ללכת לים בלבוש פחות צנוע   ולאט לאט הגעתי לבושה עם חצאית. זה משהו שלא היה מקובל בכלל בחברה שלי, ואם לבשתי חצאית הייתי עושה עיקוף ברחוב כדי שלא יראו אותי. לאט לאט הפסקתי ללבוש חולצות בטן וגם הג'ינסים נעלמו. באותה תקופה עבדתי כברמנית בשישי בערב ולמחרת הלכתי לבית הכנסת. אחרי כמה חודשים כבר התחלתי לשמור שבת לחלוטין. בזכות העובדה שזה היה תהליך משותף יחד עם דוד זה היה קל יותר. שאלתי את דוד שאלות על שמירת המצוות והוא היה כמו הרב שלי שהסביר לי וכיוון אותי. זה מחזק לדעת שאת לא לבד. הרגשתי שהחזרה בתשובה היא חיונית בשביל העתיד שאנחנו רוצים לבנות".

איך הסביבה הגיבה לחזרה שלך בתשובה?

"בהתחלה ההורים שלי היו סקפטיים ולא האמינו שאני רצינית בתהליך של לחזור בתשובה. אבל ברגע שהם ראו שזה עושה לי טוב הם מאוד פירגנו. לחברות היה קצת יותר קשה כי עד אז נהגנו לצאת בימי שישי ופתאום לא הייתי מגיעה. אבל גם הן לאט לאט התחשבו בי". 

"משתדלת לשמור על הצניעות באינסטגרם"

לעולם האינסטגרם נכנסה נטע בגיל 22, לאחר שהיא ודוד התחתנו: "כשנחשפתי לאינסטגרם הרגשתי שבא לי גם לטעום מכל השפע הזה. ראיתי את אורח החיים הנוצץ של המשפיעניות רשת, ואיך אפשר לקדם את עצמך דרך הפלטפורמה הזאת, אז זה מאוד קרץ לי. באותה תקופה רציתי להיות מאפרת ובעלי הציע לי לפתוח חשבון אינסטגרם. הוא אמר שלא משנה מה במה אני ארצה לעסוק, יהיה לי קהל כי אנשים יתחברו אליי".

העצה של דוד התבררה כעצת זהב – מהר מאוד העמוד של נטע זכה להצלחה גדולה והיא הוכתרה כשגרירה הדתיה של אתר Next העולמי בישראל. היא עבדה עם מותגי הלבשה שונים כמו רנואר וטוונטי פורסאבן וקיבלה קמפיינים למותגים כמו .KIKO אחרי חצי שנה, עמוד האינסטגרם של נטע כבר עבר את ה-10 אלף עוקבות.

איך את מסבירה את ההצלחה המהירה שלך באינסטגרם?

"אני מדברת על דברים שלא מדברים עליהם וזה מסקרן אנשים. בנוסף לזה אני נותנת המון טיפים לזוגיות, דברי אמונה ומראה את החיים האישיים שלי והזוגיים עם בעלי בצורה הכי אותנטית שאפשר".

הסטייל שלך מאוד בולט ושונה בנוף הרגיל של האינסטגרם.

"המטפחת ראש שאני חובשת מביאה איתה משהו אחר ואני מאוד אוהבת אותה. היא מכניסה צבע לחיים והיא מעוררת בי רצון להשקיע בלבוש ולהיראות טוב".

יש כאלו שיטענו שזה לא צנוע שלאישה דתייה יש עמוד אינסטגרם. מה דעתך?

"רוב קהל העוקבים שלי הן נשים ואני כל כך מודעת לקהל היעד שלי ודואגת לדבר את השפה שלו, שגברים לא מוצאים בעמוד שלי את המקום שלהם. אני ברוך השם משתדלת לשמור על הצניעות שלי ולא מצטלמת בצורה חשופה".  

"הבעיה הכי נפוצה אצל זוגות זאת תקשורת"

על אף הפופולריות העצומה שלה ברשת החברתית והפיכתה לאושיית רשת, נטע הרגישה שמשהו בכל זאת חסר: "הייתה לי תחושה שזה ריק מתוכן. את מקבלת הטבות בתמורה לבגדים, אבל גם הבגדים יפים זה לא מה שממלא אותך".

וכך, לפני 3 שנים, הגיע השינוי בחייה המקצועיים: "נסעתי לבית שמש ובדרך שמעתי שיעור תורה. הרב סיפר שכשמשה רבנו נפטר כל הגברים בכו וכשאהרון הכהן נפטר גם הנשים בכו. אז נשאלת השאלה איך זה יכול להיות כי הרי משה רבנו היה אדם חשוב יותר. ואז הרב הסביר שמשה לימד תורה, ואהרון עשה שלום בין אדם לחברו. בגלל שאהרון עזר לכל כך הרבה אנשים, גם הנשים וגם הגברים הרגישו בחסרונו. אחרי השיעור הזה הרגשתי שזה מה שאני רוצה לעשות – שלום בית בין בני הזוג. החלטתי ללמוד הדרכת כלות כדי גם לעזור לעצמי וגם כדי להפיץ את הידע הזה לאחרות. כיום אני מדריכת כלות מוסמכת מהרבנות ולוויתי מאות כלות". 

מה את עושה כמדריכת כלות?

"אני מלווה כלה לקראת החתונה. בניגוד להדרכות כלות אחרות, אני לא עוסקת רק בדיני נידה וטהרת המשפחה ומה שחשוב לי בעיקר לקדם זה את הנושא של שלום בית. אני בעצמי יודעת מה זה לחוות קשיים במערכת הזוגית. בשנה הראשונה של הזוגיות אני ודוד לא ידענו איך לתקשר בצורה נכונה והיו לנו המון ריבים וקונפליקטים. אפילו חשבנו לסיים את הקשר כי לא הסתדרנו. בסופו של דבר הבנתי שאני צריכה לתת את ה-100 אחוז שלי כדי ליצור את השינוי, והצלחנו להתגבר על הקשיים בזכות עבודה פנימית. בכל הדרכת הכלות שנמשכת 10 שעות, אני משוחחת עם הכלה לגבי תקשורת כמו למשל איך להעביר את המסר לבן הזוג מבלי להיכנס לקונפילקט, וגם מדברת על יחסים עם חמות ויחסי אישות. אני עוזרת לכלה לבנות את הבסיס לבית שלה, ונותנת לה את כל הכלים והביטחון להגיע מוכנה לחיי הנישואין. הדרכת הכלות זה הבייבי שלי ואת הידע שלי בתחום אני גם משלבת בעמוד האינסטגרם".

מיד לאחר שלמדה הדרכת כלות, נטע למדה גם ייעוץ זוגי. כיום היא מייעצת לזוגות גם מהמגזר הדתי וגם מהמגזר החילוני: "זוגות מגיעים אליי עם איזשהו קונפליקט והם זקוקים למתווך שיעזור להם לראות את התמונה הרחבה. אני מעניקה להם כלים להתמודדות בקונפליקט, איך להתחבר יותר אחד לשנייה, איך לגשר על פערים ולהכיר אחד את השנייה יותר לעומק. הבעיה הכי נפוצה אצל זוגות זאת תקשורת. אצל זוגות רבים יש חוסר מודעות למה שהצד השני עובר והם מסתכלים בצורה אגוצנטרית על החיים הזוגיים שלהם – מה טוב עבורי ובשבילי ולא מה טוב עבורנו ובשבילנו. אני עוזרת להם להבין באמת את הצד השני כך שיבינו את ההתנהגות שלו ואולי אפילו יזדהו איתו. אני מלמדת אותם איך להתקרב אחד לשנייה מחדש". 

ספרי על זוג שהצלת לו את הנישואין.

"הגיע אליי זוג צעיר עם תינוק והאישה רצתה להתגרש כי לא הייתה בינה לבין בעלה תקשורת והיא הרגישה שאין כבר חיבור ביניהם. כשהם רק הגיעו אליי לייעוץ כל מפגש לווה בבכי ועצבים והם לא יכלו לשבת אחד ליד השנייה. אבל אחרי 8 מפגשים הם הגיעו למצב של פירגון הדדי. עכשיו יש ביניהם תקשורת מצוינת והם משקיעים בזוגיות".  

"הקורס שלנו עוזר לנשים להפוך את הדייט לזוגיות"

בין הזוגות הרבים שנטע ייעצה להם, היו זוגות שהכירו באתר ההיכרויות שליש גן עדן: "אני מכירה הרבה זוגות שהכירו באתר שליש גם עדן ובאתרי היכרויות אחרים. בקרוב אני משיקה קורס לאנשים שרוצים להכיר בני זוג דרך אתרי הכרויות ואפליקציות. אני ודוד אספנו 50 זוגות שהכירו דרך אתרי היכרויות ושלחנו להם שאלון אנונימי מעמיק של 100 שאלות כדי להבין מה עבד להם, לכמה דייטים הם יצאו, האם הם שמרו נגיעה? וכמה זמן נמשכה ההיכרות?. רצינו לבדוק האם יש דפוס לזוגות שהכירו באתרי הכרויות וראינו שיש כללי התנהגות מסוימים שהם פעלו לפיהם. החלטנו ללמד רווקות ורווקים את השיטה הזאת כדי שגם הם יצליחו למצוא זוגיות". 

קורס נוסף שנטע פתחה לפני כמה חודשים נקרא: "לייצר את הקליק" והוא מיועד לרווקות שבינינו: "אחרי שליוויתי רווקים ורווקות רבים, הבנתי שמה שגורם לדייט להיכשל ולא להמשיך לדייט נוסף זה הפערים בתקשורת. רווקות רבות מדברות בדייט על נושאים קריטיים באופן שגוי ולכן הן לא מצליחות לייצר זוגיות. הן חוזרות מדייט ומרגישות שהכל היה מושלם ובסוף הצד השני לא מעוניין.

הקורס הדיגיטלי שאני מציעה מלמד את הנשים איך לתקשר בצורה נכונה ועוזר לנשים להפוך את הדייט לזוגיות. איך להשאיר רושם טוב מבלי להתפשר, ואיך להעביר את המסר שלהן בצורה שתתקבל על לבו של הצד השני. הקורס עזר לרווקות רבות להגיע ממצב של ייאוש וחשש שהן לא ימצאו זוגיות למצב שהן היום בזוגיות מאושרת ומתקדמות בצעדי ענק לחתונה. המטרה של הקורס היא שהרווקות יצאו לדייטים כשהן בטוחות בעצמן ויצליחו לייצר זוגיות טובה".

נטע מסכמת: "אני מרגישה שליחה. אני לא באמת יודעת מה אנשים מאחורי המסך עוברים. כשהם שואלים אותי שאלה ואני עונה להם ומקבלת פידבק שעזרתי להם לעשות שינוי, את מרגישה שיש מהות גדולה למה שאת עושה. בעלי ראה את השינויים האלו והחליט בעקבותיי ללמוד ייעוץ זוגי וכיום הוא מקבל זוגות לתהליכים אישיים. כשאנחנו רואים את התוצאות זה מעניק לנו תחושת סיפוק עצומה".  

לקורס של נטע - מדייט לזוגיות לחצי כאן >>

לזוגות שהכירו בשליש גן עדן לחצו כאן >>

לעוד כתבות מעניינות לחצו כאן >>

עדיין לא רשומים לאתר ההכרויות שלנו? לחצו כאן >>

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

כשחושבים על אושיית אינסטגרם, הדבר האחרון שעולה בראש זאת אישה דתייה, המצטלמת עם כיסוי ראש ומעלה פוסטים על החשיבות של טהרת המשפחה ושלום בית. אבל עם יותר מ-45 אלף עוקבים, משפיענית הרשת נטע ברודיאנסקי מוכיחה שאפשר לתחזק חשבון אינסטגרם מצליח גם ללא תמונות לא צנועות  ושיש ביקוש עצום לתוכן אחר – כזה שעוסק ביצירת זוגיות מאושרת.

נטע (בת 27 מפתח תקווה) היא יועצת זוגיות, מדריכת כלות ומאסטר ב-N.L.P. היא מציגה בחשבון האינסטגרם שלה זוגיות פוטוגנית במיוחד עם דוד (איש שיווק ויועץ זוגיות בעצמו) לו היא נשואה 4.5 שנים, ומעניקה לעוקביה טיפים רבים להתמודדות עם קונפליקטים במערכת היחסים. היא זוכה להצלחה עצומה בקרב נשות המגזר הדתי, אך נטע עצמה גדלה בבית חילוני וחזרה בתשובה לפני שבע שנים.

"המשפחה שלי לא שמרה שבת ולא הייתי חשופה בכלל לדת. למדתי בבית ספר חילוני בראשון לציון וכל הסביבה שלי הייתה חילונית", מספרת נטע. "התגייסתי לצבא לתפקיד של תצפיתנית ואז הכרתי את דוד, שהיום הוא בעלי, דרך חברה משותפת. התחברנו מיד והתאהבתי באישיות שלו ובזיקה שלו לדת. שנינו היינו חילונים, אבל מההתחלה דיברנו על חזרה בתשובה. דוד הלך לשיעורי תורה וגם אני נחשפתי בצבא לעולם דתי יותר. התארחתי לארוחת שבת אצל משפחה דתית וראיתי כמה טוב זה עושה להם. הרגיש לי שזה נכון עבורי. לאט לאט אני ודוד התחלנו ביחד בתהליך של חזרה בתשובה".  

איך היה התהליך הזה עבורך?

"זה היה בהדרגתיות. כשרק התחלתי לצאת עם דוד נהגתי ללכת לים בלבוש פחות צנוע   ולאט לאט הגעתי לבושה עם חצאית. זה משהו שלא היה מקובל בכלל בחברה שלי, ואם לבשתי חצאית הייתי עושה עיקוף ברחוב כדי שלא יראו אותי. לאט לאט הפסקתי ללבוש חולצות בטן וגם הג'ינסים נעלמו. באותה תקופה עבדתי כברמנית בשישי בערב ולמחרת הלכתי לבית הכנסת. אחרי כמה חודשים כבר התחלתי לשמור שבת לחלוטין. בזכות העובדה שזה היה תהליך משותף יחד עם דוד זה היה קל יותר. שאלתי את דוד שאלות על שמירת המצוות והוא היה כמו הרב שלי שהסביר לי וכיוון אותי. זה מחזק לדעת שאת לא לבד. הרגשתי שהחזרה בתשובה היא חיונית בשביל העתיד שאנחנו רוצים לבנות".

איך הסביבה הגיבה לחזרה שלך בתשובה?

"בהתחלה ההורים שלי היו סקפטיים ולא האמינו שאני רצינית בתהליך של לחזור בתשובה. אבל ברגע שהם ראו שזה עושה לי טוב הם מאוד פירגנו. לחברות היה קצת יותר קשה כי עד אז נהגנו לצאת בימי שישי ופתאום לא הייתי מגיעה. אבל גם הן לאט לאט התחשבו בי". 

נטע ברודיאנסקי - מדריכת כלות ויועצת זוגיות, 08/06/23 10:40
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

אשרייך!!!

אמן לבשורות טובות ומצוות גדולות!!!

! דווח למנהל האתר

מהממת!! תצליחו בע"ה heart

! דווח למנהל האתר