"לא יכול לבד" -
הכירו את הספר שמדבר על תופעת הרווקות בעולם הדתי.
נועם קמין חושף בספר את החיפוש אחר אהבה במגזר הדתי ואת מה שהוא מכנה כ"דוס דייטינג". בסיפורי דייטים שרבים יוכלו להזדהות עמם, נועם חושף את כללי הדייטים הייחודים לדתיים ואת התמודדות עם הלחץ של להיות לבד.
"אני חי לבד יותר מדי זמן. אני צריך שינוי," כתבתי ביומן שלי לפני שהלכתי לישון.
"המחשבות האלה חלפו בראשי מאז תחילת השנה. אם לא אתארס עד סוף השנה, אני חושב שאחזור להורים לתקופה מסוימת. חמש וחצי שנים באוניברסיטה זה הרבה זמן. מה לא הייתי נותן כדי שבדירה הבאה אשתי תהיה שם איתי. אני לא יכול לבד."
>> לרכישה במחיר השקה מוזל לחצו כאן >>
רוצה להכיר את נועם?? לפרופיל האישי שלו בשליש גן עדן סמארט >> לחצי כאן >>
זהו קטע מתוך הספר "לא יכול לבד" שכתב נועם קמין (בן 32 משדרות, סופר וכתב טכני בהייטק), המבוסס על חייו האמיתיים של נועם ומתאר את המסע שלו במציאת אהבה.
"כששירתי בצבא התחלתי לכתוב שירים ולהביע את הרגשות שלי דרך הכתיבה. לפני 6 שנים החלטתי לפרסם את השירים שלי והיה לי חסר סיפור רקע. התחלתי לכתוב על עצמי וזה הגיע ל-100 עמודים. אז הבנתי שזה הסיפור. הספר הוא בעצם רומן המבוסס על סיפור חיי מגיל 18 עד גיל 28. הוא עוסק בחוויות והקונפליקטים שלי בעולם הדייטים כבחור דתי לאומי דרך שלבים שונים בחיים – ההתאהבות הראשונה בישיבה התיכונית, היציאה לדייטים מהשירות הצבאי ומערכות היחסים השונות באוניברסיטה".
הכללים של עולם הדייטים בחברה הדתית:
"לא יכול לבד" מציג את מה שנועם מכנה "דוס דייטינג" – הכללים של עולם הדייטים בחברה הדתית:
"אחד הכללים למשל הוא שאם אני רוצה לשדך בין אנשים, אני צריך קודם כל לדבר עם הגבר ולבדוק אם הוא בעניין כדי שלא ייווצר מצב שהאישה תרגיש דחויה.
כלל נוסף הוא לא לדבר בטלפון יותר מדי לפני הפגישה, אלא לקבוע מיד להיפגש.
בעבר לא היה נהוג לשלוח תמונה לפני פגישה. יש אנשים שמרגישים שזאת החפצה וזה גורם לכך ששופטים אדם לפי המראה שלו ולא לפי האישיות. אבל בשנים האחרונות זה יותר מקובל לשלוח תמונה.
רוצה להכיר את נועם?? לפרופיל האישי שלו בשליש גן עדן סמארט >> לחצי כאן
יש גם כלל לגבי מקום הדייט – יש כאלה שמתביישים ללכת לבית קפה ולשבת זה מול זו, אז הם מעדיפים לצאת לפארק כי אז הם יכולים ללכת ולא להסתכל אחד לשנייה בעיניים. לרוב מדברים כבר בדייטים הראשונים על חתונה וילדים, ולפי איזה אורח חיים דתי כל אחד מתכנן לגדל את ילדיו. לרוב אחרי חודשיים-ארבעה חודשים של זוגיות מגיעים לחתונה".
נהוג לשמור נגיעה בתקופה הזאת של זוגיות לפני החתונה?
"כן. הקו המנחה הוא שמירת נגיעה ואפילו נמנעים שמות חיבה בתקופה הזאת של לפני החתונה. המערכת יחסים מתחילה ביום שאחרי החופה. בגלל עניין שמירת הנגיעה יש כאלו שמתבלבלים בין משיכה לרגשות – אני יכול להימשך למישהי ולחשוב שאני אוהב אותה. המשיכה עשויה להניע לחתונה".
נהוג לבדוק עד כמה הצד השני באמת דתי ושומר מצוות?
"יש חשיבות רבה לקשר של הצד השני עם הקדוש ברוך הוא ורמת האדיקות הדתית שלו. למשל, אם רמת תדירות התפילה של הצד השני לא תואמת לציפיות ולדרישות שלי, אני עלול לפסול אותה. בודקים גם את רמת הצניעות של האישה ומה אורך החצאית שהיא נוהגת ללבוש. כשאישה לבושה בצניעות יש בזה דווקא משהו יותר מושך בעיניי. אבל כשזה מגיע ממקום של להסתיר זה פחות מושך".
קרה שנשים פסלו אותך כי חשבו שאתה לא דתי מספיק?
"יש סטיגמה על דתיים שעשו שירות צבא מלא. בגלל שהם כביכול נחשפו לחברה החילונית. אני למדתי בישיבת הסדר – תכנית שמשלבת לימודי תורה עם צבא, אבל עשיתי שירות צבאי של שלוש שנים במקום שנה וחמישה חודשים. אז היו בנות שלא רצו לצאת איתי כי עשיתי 3 שנים צבא".
מה לדעתך הקשיים שמציאת זוגיות בחברה הדתית?
"אחד האתגרים הוא שנכנסים למערכת יחסים מבלי להכיר את הצד השני יותר מדי. אני לא נחשפתי להרבה נשים בשנות ההתבגרות שלי, ואז פתאום להתחיל לצאת לדייטים יכול להיות מורכב. אתה חושב שהבעיות שלך ייפתרו בזכות האישה שאתה יוצא איתה וזה לתת משקל גדול לצד השני. יש גם את העניין של המשיכה שאתה עלול לבלבל בינה לבין רגשות אמיתיים".
והנה ספוילר: בגיל 32, נועם עדיין רווק, דבר שנתפס לעיתים כחריג בחברה הדתית: "יש ציפייה ממך להתחתן בשנות ה-20 המוקדמות. אנשים שואלים מה קרה ולמה לא התחתנת. יצאתי ליותר מ-300 דייטים, אבל אני מאמין שפשוט לא הכרתי עדיין את האישה הנכונה. אני הייתי תקופה ארוכה בכובע של המטפל במערכות יחסים ללא ערבות הדדית, ופספסתי בגלל זה כמה קשרים. אני מנסה להיות מי שאני ולהתקדם. אפשר ללמוד מכל מערכת יחסים".
יש סטיגמה על רווקים ורווקות דתיים שלא מוצאים זוגיות. מה דעתך?
"לכל אחד יש את הסיפור שלו. אני חושב שכל אחד שיוצא לדייטים צריך לנסות לראות את נקודת המבט של הצד השני. יכול להיות שמישהו היה במערכות יחסים שנגמרו, יכול להיות שלמישהי היו חיים קשים והיא התחילה לצאת לדייטים רק בגיל מאוחר. אני תמיד משתדל לתת הזדמנות ולהישאר עם הלב פתוח. אני מאמין שהבאה שאתה יוצא איתה יכולה להיות האחת".
אתה מרגיש לחץ מההורים והסביבה הקרובה להתחתן כבר?
"ברוך השם אני מרגיש הרבה הכלה מהסביבה שלי. אני לא מסתיר את הכאב שלי והקושי שלי ומדבר בפתיחות. אני חושב שיש הרבה רווקים דתיים שמתמודדים עם לחץ, בעיקר רווקות. יש נשים בנות 30 פלוס שעוברות תהליך הקפאת ביציות ואני לא יכול לדמיין מה הן עוברות.
אמנם אין לי שעון ביולוגי אבל גם אני מרגיש את הקושי הזה - רציתי להיות אבא כבר לפני 10 שנים. כדי להתגבר על הקושי חשוב למצוא תמיכה. הפתרון שאני מציג בספר זה לדבר על הכאב של הבדידות. כשמדברים על הכאב יותר קל להתמודד איתו ולא מרגישים לבד. לדעתי רווקים ורווקות דתיים ירגישו הזדהות גדולה עם הספר, ואנשים אחרים יוכלו להבין את מה שאנחנו מרגישים".
רוצה להכיר את נועם?? לפרופיל האישי שלו בשליש גן עדן סמארט >> לחצי כאן
>> לרכישת הספר החדש של נועם במחיר השקה מוזל לחצו כאן >>
זמין עכשיו בכל חנויות הספרים!
"לא יכול לבד" -
הכירו את הספר שמדבר על תופעת הרווקות בעולם הדתי.
נועם קמין חושף בספר את החיפוש אחר אהבה במגזר הדתי ואת מה שהוא מכנה כ"דוס דייטינג". בסיפורי דייטים שרבים יוכלו להזדהות עמם, נועם חושף את כללי הדייטים הייחודים לדתיים ואת התמודדות עם הלחץ של להיות לבד.
"אני חי לבד יותר מדי זמן. אני צריך שינוי," כתבתי ביומן שלי לפני שהלכתי לישון.
"המחשבות האלה חלפו בראשי מאז תחילת השנה. אם לא אתארס עד סוף השנה, אני חושב שאחזור להורים לתקופה מסוימת. חמש וחצי שנים באוניברסיטה זה הרבה זמן. מה לא הייתי נותן כדי שבדירה הבאה אשתי תהיה שם איתי. אני לא יכול לבד."
רוצה להכיר את נועם?? לפרופיל האישי שלו בשליש גן עדן סמארט >> לחצי כאן >>
זהו קטע מתוך הספר "לא יכול לבד" שכתב נועם קמין (בן 32 משדרות, סופר וכתב טכני בהייטק), המבוסס על חייו האמיתיים של נועם ומתאר את המסע שלו במציאת אהבה.
"כששירתי בצבא התחלתי לכתוב שירים ולהביע את הרגשות שלי דרך הכתיבה. לפני 6 שנים החלטתי לפרסם את השירים שלי והיה לי חסר סיפור רקע. התחלתי לכתוב על עצמי וזה הגיע ל-100 עמודים. אז הבנתי שזה הסיפור. הספר הוא בעצם רומן המבוסס על סיפור חיי מגיל 18 עד גיל 28. הוא עוסק בחוויות והקונפליקטים שלי בעולם הדייטים כבחור דתי לאומי דרך שלבים שונים בחיים – ההתאהבות הראשונה בישיבה התיכונית, היציאה לדייטים מהשירות הצבאי ומערכות היחסים השונות באוניברסיטה".
"לא יכול לבד" >> נועם קמין >> חדש!, 21/06/23 13:33