"המקום התעורר וקרה שם קסם.. הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות בחיים".
בזמן תקופת הקורונה, הסטנדאפיסט והיוצר תוכן ברשת, מתן פרץ, ישב בבית, ללא עבודה והרגיש מדוכא: "לא היו הופעות סטנדאפ בקורונה. ישבתי ביחידת דיור בין ארבעה קירות ולא היה לי מה לעשות. אני בן אדם שאוהב לדבר עם אנשים וזה גמר אותי. נכנסתי למרות שחורות. אז החלטתי לעבוד על השיווק שלי כסטנדאפיסט ופתחתי חשבון בטיקטוק. והעליתי סרטונים משעשעים. כשהסתיימה תקופה הקורונה כבר היו לי אלפי עוקבים ברשתות החברתיות, אנשים שמו לב אליי והצלחתי להגיע להופעות מלאות".
כיום, מתן (בן 34 מחולון, רווק), הוא אחד מהסטנדאפיסטים החמים ביותר עם הופעות סולד אאוט ברחבי הארץ, 216 אלף עוקבים בטיקטוק ו-82 אלף עוקבים באינסטגרם. למרות זאת, הוא לא נותן למספרים האלו לעלות לו לראש: "אני יודע שהכל זמני. המטרה שלי היא להביא אנשים להופעות. כמות הצפיות בסרטונים שלי פחות חשובה לי".
לאורך השנים מתן עסק בעבודות שונות כמו ברמן, מנהל סניף ברשת מתנות לגברים, היה מוזיקאי ועשה תואר ראשון בתקשורת. לעולם הסטנדאפ הוא הגיע בשנת 2018: "תמיד הייתי המצחיק של החבר'ה ואמרו לי שאני מבוזבז וצריך לעשות סטנדאפ, אבל פחדתי מזה. לא חששתי לעמוד על במה – יצא לי לנגן ולשיר כמוזיקאי, אבל אם אתה מנסה להצחיק ולא צוחקים, אז אין לך לאן לברוח. עד שערב אחד הגעתי לצפות בבמה פתוחה של סטנדאפיסטים מתחילים וזה היה כל כך גרוע, שאמרתי לעצמי שאם הם סטנדאפיסטים אז גם אני יכול לעשות את זה. עליתי לבמה והיה פסיכי. המקום התעורר וקרה שם קסם. הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות בחיים".
איך היית מגדיר את הסגנון שלך כסטנדאפיסט?
"הסגנון שלי ציני ואינטליגנטי בלי בדיחות פיפי קקי. אני לא הולך למכנה המשותף הנמוך ביותר ולא מסביר את הבדיחות. הקהל הישראלי מאוד חכם ומאז מאז שיש לנו את נטפליקס ויוטיוב, אנשים צופים בסטנדאפ בחו"ל ונחשפים לאמנים ברמה גבוהה. באחת ההופעות שלי בגן יבנה באה אליי מישהי מהקהל אחרי ההופעה ואמרה לי תודה שאני לא מזלזל באינטליגנציה שלה. אמרתי לה שזאת המחמאה הכי טובה שיכולתי לקבל".
מה לדעתך סוד ההצלחה שלך ברשתות החברתיות?
"אני אומר את האמת. אני לא מנסה לזייף חיים זוהרים של חופשות בחו"ל. החיים שלי הם כמו של כולם – יש דברים טובים ויש דברים רעים. אם אתה כל היום עסוק בלהראות כמה החיים שלך מדהימים אז משהו חסר לך בנשמה. העליתי סטורי שאני זורק את הזבל ולוקח בקבוקים למחזור. כסטנדאפיסט הכל יכול להיות משויך לקומדיה וסאטירה ואני אומר מה שאני רוצה. ומי שלא מתאים לו יכול להפסיק לעקוב".
אחד מהנושאים שבהם עוסק מתן בסטנדאפ שלו הוא היותו דתל"ש: "בגיל 27 החלטתי לחזור בשאלה. זה מאוד חדש לי אז יש לי את היכולת להסתכל על זה מהצד ולראות את השונה בין העולם הדתי לעולם החילוני. בגלל זה הקהל שלי נע מסטלנים, לחילונים, לדתיים ולחרדים. אפילו יקי מהאח הגדול אמר בתכנית שאני השראה בשבילו. הייתי בשוק. לחשוב שבן אדם שגדל בבית חרדי מדבר עליי זה מדהים".
למה בעצם החלטת לחזור בשאלה?
"גדלתי בבית דתי לאומי בקריית ארבע. אני הבכור לשישה אחים ואחיו ואמא שלי חזרה בתשובה כשהיינו קטנים. זה היה לי נחמד לשמור מצוות, אבל הרגשתי שזה לא בשבילי. ככל שהתבגרתי הבנתי שאני מאוד אוהב את הדת ואת הערכים שהיא מנסה להעביר כמו ואהבת לרעך כמוך, אבל הציקה לי הפרקטיקה כמו לקום בשבע בבוקר בשבת כדי להגיע לבית הכנסת. אני והאחים שלי לא התחברנו לזה. הרגשתי שחיקה ועייפות החומר. בגיל 27 הורדתי את הכיפה, והתחלתי תהליך של חזרה בשאלה. אני מניח תפילין כל בוקר עד היום ואני מאמין באלוהים, אבל העדפתי להיפרד מהדת כידידים מאשר לשנוא את הדת כמו אקסית רעילה. ההורים קיבלו את זה בהבנה. לא נשארו לי הרבה חברים דתיים, כי כל אחד מהם התחתן והקים משפחה והם עסוקים בעניינים שלהם ולי יש את החברים החילונים, הרווקים והסטנדאפיסטים".
כרווק, מתן נוהג לדבר בסטנדאפ שלו על דייטים ויחסים בין גברים ונשים: "הייתי במערכות יחסים, אבל זה לא צלח. זה עצוב לומר, אבל עדיין לא מצאתי מישהי שיותר כיף לי איתה מאשר עם עצמי. ככל שעובר הזמן אתה מזהה את הבולשיט מרחוק. אם פעם נתתי צ'אנס והאמנתי שהפכים נמשכים, היום אם אני מרגיש טרלול אני ישר בורח. אני חושב שהומור זאת הדרך הכי טובה להתמודד עם הקושי במציאת זוגיות. אם לא נצחק על הדברים אנחנו נמות מדיכאון".
איזו בת זוג אתה מחפש?
"אני מחפש מישהי עם חוש הומור טוב, עם שקט נפשי ושלא מחפשת כל היום דרמות ובלאגן. העולם של הסטנדאפ זה רכבת הרים אמוציונלית ואני מחפש מישהי שתבין את הדבר הזה".
אתה יוצא עם דתיות?
"גם כשהייתי דתי לא הייתי יוצא עם דתיות כי אין לנו שפה משותפת. אני תמיד מרגיש שאני מידרדר אותן. יש לי המון כבוד לדת ואני לא רוצה שמישהי תעשה דברים שהיא לא שלמה איתן. החברה הראשונה שלי הייתה דתייה והיא חזרה בשאלה. אני חושב שבחברה החילונית יש זילות לזוגיות. לראייה, אחוז הגירושין הגבוה אצל החילונים. אם משהו לא הולך, אז ישר נפרדים. לכולנו יש בעיות ואף אחד לא מושלם. בחברה הדתית יש סובלנות וניסיון לפתור את הדברים. יש יותר הכלה וקבלה של הצד השני".
מה הדייט הכי מצחיק שהיה לך?
"האמת שאני כבר לא כל כך יוצא לדייטים כי זה מרגיש לי כמו ראיון עבודה. בתור סטנדאפיסט תמיד שואלים אותי שאלות מעצבנות: 'אה, סטנדאפ זאת קריירה? מה, זה כמו שחר חסון?' בחורה שחושבת שאם היא תצא איתי לדייט היא תצחק כל הערב, טועה טעות מרה. אם יהיה לי כיף, יהיה מצחיק. אבל אני לא בא לדייט כדי להצחיק. אני לא קוף עם מצלתיים. פעם מישהי אמרה לי בדייט: ' אתה יודע שאתה לא כזה מצחיק כשאתה לא על הבמה'. זה כי אני לא על הבמה. למרות הקשיים, אני מאוד רוצה למצוא זוגיות כי זה יכול להרים אותך למעלה".
ההופעות הבאות של מתן פרץ >>
10.7, יום שני בשעה 21:30 בפטריקס סינמה סיטי בבאר שבע
27.7 יום שני בשעה 21:00 בסטנדאפ פקטורי בתל אביב
ב-1/8, ביום שלישי ערב ט"ו באב, בשעה 21:30 בבית העם בירושלים
"המקום התעורר וקרה שם קסם.. הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות בחיים".
בזמן תקופת הקורונה, הסטנדאפיסט והיוצר תוכן ברשת, מתן פרץ, ישב בבית, ללא עבודה והרגיש מדוכא: "לא היו הופעות סטנדאפ בקורונה. ישבתי ביחידת דיור בין ארבעה קירות ולא היה לי מה לעשות. אני בן אדם שאוהב לדבר עם אנשים וזה גמר אותי. נכנסתי למרות שחורות. אז החלטתי לעבוד על השיווק שלי כסטנדאפיסט ופתחתי חשבון בטיקטוק. והעליתי סרטונים משעשעים. כשהסתיימה תקופה הקורונה כבר היו לי אלפי עוקבים ברשתות החברתיות, אנשים שמו לב אליי והצלחתי להגיע להופעות מלאות".
כיום, מתן (בן 34 מחולון, רווק), הוא אחד מהסטנדאפיסטים החמים ביותר עם הופעות סולד אאוט ברחבי הארץ, 216 אלף עוקבים בטיקטוק ו-82 אלף עוקבים באינסטגרם. למרות זאת, הוא לא נותן למספרים האלו לעלות לו לראש: "אני יודע שהכל זמני. המטרה שלי היא להביא אנשים להופעות. כמות הצפיות בסרטונים שלי פחות חשובה לי".
לאורך השנים מתן עסק בעבודות שונות כמו ברמן, מנהל סניף ברשת מתנות לגברים, היה מוזיקאי ועשה תואר ראשון בתקשורת. לעולם הסטנדאפ הוא הגיע בשנת 2018: "תמיד הייתי המצחיק של החבר'ה ואמרו לי שאני מבוזבז וצריך לעשות סטנדאפ, אבל פחדתי מזה. לא חששתי לעמוד על במה – יצא לי לנגן ולשיר כמוזיקאי, אבל אם אתה מנסה להצחיק ולא צוחקים, אז אין לך לאן לברוח. עד שערב אחד הגעתי לצפות בבמה פתוחה של סטנדאפיסטים מתחילים וזה היה כל כך גרוע, שאמרתי לעצמי שאם הם סטנדאפיסטים אז גם אני יכול לעשות את זה. עליתי לבמה והיה פסיכי. המקום התעורר וקרה שם קסם. הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות בחיים".
איך היית מגדיר את הסגנון שלך כסטנדאפיסט?
"הסגנון שלי ציני ואינטליגנטי בלי בדיחות פיפי קקי. אני לא הולך למכנה המשותף הנמוך ביותר ולא מסביר את הבדיחות. הקהל הישראלי מאוד חכם ומאז מאז שיש לנו את נטפליקס ויוטיוב, אנשים צופים בסטנדאפ בחו"ל ונחשפים לאמנים ברמה גבוהה. באחת ההופעות שלי בגן יבנה באה אליי מישהי מהקהל אחרי ההופעה ואמרה לי תודה שאני לא מזלזל באינטליגנציה שלה. אמרתי לה שזאת המחמאה הכי טובה שיכולתי לקבל".
מה לדעתך סוד ההצלחה שלך ברשתות החברתיות?
"אני אומר את האמת. אני לא מנסה לזייף חיים זוהרים של חופשות בחו"ל. החיים שלי הם כמו של כולם – יש דברים טובים ויש דברים רעים. אם אתה כל היום עסוק בלהראות כמה החיים שלך מדהימים אז משהו חסר לך בנשמה. העליתי סטורי שאני זורק את הזבל ולוקח בקבוקים למחזור. כסטנדאפיסט הכל יכול להיות משויך לקומדיה וסאטירה ואני אומר מה שאני רוצה. ומי שלא מתאים לו יכול להפסיק לעקוב".
אחד מהנושאים שבהם עוסק מתן בסטנדאפ שלו הוא היותו דתל"ש: "בגיל 27 החלטתי לחזור בשאלה. זה מאוד חדש לי אז יש לי את היכולת להסתכל על זה מהצד ולראות את השונה בין העולם הדתי לעולם החילוני. בגלל זה הקהל שלי נע מסטלנים, לחילונים, לדתיים ולחרדים. אפילו יקי מהאח הגדול אמר בתכנית שאני השראה בשבילו. הייתי בשוק. לחשוב שבן אדם שגדל בבית חרדי מדבר עליי זה מדהים".
מתן פרץ בסטנדאפ - מי משלם בדייט? צפו, 25/06/23 14:21