"עד שמצאנו" – ההצגה שנותנת תקווה לרווקים וגרושים
היא הייתה רווקה עד גיל 27 והוא גרוש עם ילד – רגע לפני שהתייאשו ממציאת זוגיות, יעל וליאור רבינוביץ' התאהבו אחד בשנייה. בהשראת סיפור האהבה שלהם, השניים יצרו את ההצגה המצליחה "עד שמצאנו" שמעניקה תובנות חכמות על דייטים ומערכות יחסים.
לגולשי שליש גן עדן כרטיסים ב20 ש"ח בלבד בלחיצה כאן >>
#לקבלת ההטבה יש להזין קוד קופון oa1oq
באחת הסצנות החזקות בהצגה "עד שמצאנו", יעל הדמות הראשית, מחליטה לספר להורים על הבחירה שלה לצאת עם גרוש. "זו סצנה קשה מאוד שבה שום עין בקהל לא נשארת יבשה. כל הורה רוצה עבור בתו את הכי טוב והכי פשוט, ללא מורכבויות, ולעכל שאני מביאה גרוש עם ילד, זה לא משהו שההורים שלי ששו לקבל", כך מספרת יעל רבינוביץ' המגלמת את עצמה בהצגה שהיא ובעלה ליאור יצרו יחדיו בהשראת סיפור האהבה שלהם.
השניים נשואים באושר כבר 7 שנים, מתגוררים בביתם היפה בנתניה ומגדלים משפחה לתפארת (יש להם ארבעה ילדים משותפים, ואת נועם – הבן של ליאור מהנישואים הקודמים), אבל הדרך שעברו עד שמצאו אחד את השנייה הייתה לא פשוטה.
יעל, בת 34, מקרית ארבע במקור, בעלת תואר שני בביבליותרפיה באוניברסיטת חיפה, אחראית על הטיפולים הרגשיים במחלקה האורתופדית לילדים בביה"ח איכילוב. ליאור בן 41, מהרצליה במקור, הוא בהכשרתו עורך דין, אבל כבר 20 שנה מתפרנס מעסקי המוזיקה. הוא זמר וקלידן, בעל להקת חתונות "סרוגים", מנגן בבר/בת מצוות, מנחה שבתות בר מצווה ושבתות קהילה, והוא גם מעביר מופעי אומנות חושים וטלפתיה.
השניים הכירו והתאהבו כשליאור היה בן 34 ויעל הייתה בת 27, אחרי שהיא כמעט ולא האמינה שתמצא זוגיות. כדתייה, יעל התמודדה עם "רווקות מאוחרת".
"הייתי מלאת ניסיון בעולם הדייטים ודי מיואשת ממציאת זוגיות נורמלית. כל החברות שלי כבר התחתנו, ובאמת הרגשתי שאין רווק בעולם שיוכל להכיל אותי כאישה", מספרת יעל. "עמוק בתוכי חשבתי כל החיים שמי שהיה אמור להיות הזיווג שלי כנראה כבר התחתן. זו הייתה תחושה עמוקה שהסתובבתי איתה, נוכח כישלונות הדייטים והביקוש לאהבה שלא צלח. כשפעם אחת מישהי "העזה" להציע לי בחור גרוש, נעלבתי עד עמקי נשמתי. הרי לכאורה לא חסר לי כלום. לא היה סיכוי שאסכים לשמוע על מישהו שהוא פחות ממושלם. גרוש ממש לא הייתה אופציה".
לרכישת כרטיסים לחצו כאן >> מהרו, מספר המקומות מוגבל
למה לדעתך לא מצאת זוגיות עד גיל 27? היית בררנית?
"הרבה קראו לי בררנית, אבל אני חושבת שפשוט חיפשתי משהו שהלב שלי יהיה שמח בו, ולא מצאתי את זה הרבה זמן. אני מודה שגם הייתי שבויה בסטראוטיפים והסתכלתי על הסטטוס של הבנאדם ופחות הייתי פתוחה לבוא ולהכיר מישהו שלא עומד בקריטריונים החברתיים המקובלים".
הרגשת לחץ מהסביבה שתמצאי כבר זוגיות?
"לא הרגשתי לחץ מהסביבה, אבל כן הרגשתי שמעגל החברים מצטמצם. ארוחות השבתות המשותפות עייפו אותי והפעילויות ב'רווקיאדה' היו פתטיות בעיני. כבר הרגשתי שזה לא זה ושאני רוצה להקים את ביתי, אבל ממש לא מצאתי כיוון. מבחינתי הכרתי את הרווקים הפוטנציאליים במגזר ולא היה לי אופק".
אצל ליאור, הכל קרה בכיוון ההפוך: "בגיל 25 כבר השגתי הכל, התחתנתי, הבאתי ילד מדהים לעולם, והכל לכאורה הלך לפי התכנון. אבל אחרי 7 שנים הבית שלנו נחרב, והתגרשנו. לא שיערתי מעולם שזה יהיה הסיפור שלי, אבל כך קרה".
בתור זמר חתונות, צבט לך בלב לראות זוגות מאושרים?
" עוד באותו יום שהתגרשתי, ניגנתי בערב בחתונה ואני זוכר ששמעתי את הרב נותן טיפים לזוגיות טובה ויציבה ואני ניגנתי ופשוט לא הפסקתי לדמוע. ממש הליצן העצוב. אבל אחרי תקופת אבל ועיבוד לכל המשבר הזה, החלטתי שאני ממשיך קדימה בכל הכוח, ומנסה להקים את ביתי מחדש".
לאחר שהתגרש, ליאור חזק לשוק הדייטים, אבל נתקל בקשיים: "אני החלטתי שאני לא אומר לא לשום הצעה ובאמת מנסה לבוא בראש פתוח. אבל הרבה רווקות שהציעו להן לצאת איתי לא רצו בגלל שאני גרוש עם ילד. כי למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? כמובן שבהתחלה נעלבתי, אבל הבנתי אותן. זה באמת מורכב קצת".
שנתיים לאחר הגירושין, חבר טוב המליץ לליאור לנקות קצת את הראש ולטוס לאמסטרדם. הוא הזמין כרטיס טיסה לבד, ויום לפני הטיסה החליטו להצטרף אליו עוד שתי חברות ילדות. ואז באמסטרדם, הצטרפה אליהם הצלע הרביעית, שאותה ליאור לא הכיר עד אז- זו הייתה יעל. השניים התאהבו, וחודשיים לאחר שהחלו לצאת הם צעדו לעבר החופה.
"לפני שהכרתי את ליאור הייתה לי סטיגמה על גברים גרושים. מבחינתי גבר גרוש זה גבר שכנראה יש לו איזה דפקט. או שהוא היה אלים, או שהוא שרוט", מודה יעל. "לא הכרתי גברים גרושים בכלל ולכן הייתי שבויה בסטיגמה שכנראה יש שם סיפור שאסור להתקרב אליו".
אז למה בכל זאת החלטת לצאת עם ליאור?
"הכרתי את ליאור במקום ניטרלי, בחו"ל, באופן טבעי וללא הכרות מוקדמת. אני מניחה שאם היו מציעים לי אותו בארץ לא הייתי מוכנה לשמוע, אבל היה משהו בטיול הזה מחוץ לארץ, שגרם לנו להתקרב באופן טבעי. לא באנו לשם על מנת לצאת אחד עם השנייה, ולכן העניין המרתיע של גרוש עם ילד לא שיחק שם מבחינתי.
פגשתי בחור מהמם, טוב לב, עם מידות טובות ושהיה לי פשוט כיף איתו, והוא גם, בין היתר גרוש. שם, ראיתי מולי את האדם ולא את הסטטוס. המפגש הטבעי הזה בחו"ל, כשאני לא בראש של דייט, איפשר לי להסתכל עליו פנימה ולא לחשוב מה החברה תגיד וכו'. וכמובן שבהסתכלות נקיה שכזו, נטולת פחד או דעות קדומות, הצלחתי להתאהב בו די במהירות".
בהשראת סיפור האהבה שלהם, התבשל בראשם של בני הזוג הרעיון ליצירת ההצגה "כך מצאנו" שרצה ברחבי הארץ כבר שש שנים: "בעקבות הסיפור שלנו והתובנות שעברנו כל אחד בעולמו האישי, אני מתוך רווקות וחיפוש, ליאור מתוך שברון לב וכמיהה לזוגיות טובה, הרגשנו שיש לנו מסרים רבים להעביר. כבר אחרי החתונה ישבנו לכתוב יחד את ההצגה "עד שמצאנו"- הצגה זוגית מוזיקלית שמגוללת את סיפורנו, יצאנו איתה בתמימות לבמות לפני 6 שנים ובסיעתא דשמיא היא הצליחה באופן שלא שיערנו, הופענו בהמון קהילות והיכלי תרבות בארץ, וברוך ה' עד היום כבר העלינו מעל 250 הצגות".
ליאור מוסיף: "ההצגה מצחיקה ומרגשת עד דמעות, מלאה בתובנות לכל מי שצופה בה, הן לרווקים, הן לנשואים, עבור הורים ועבור כאלה שפשוט חווים מורכבויות. ההצגה קיבלה הד מטורף בעיקר במגזר הדתי לאומי, כי לא הייתה כזו הצגה שמביאה לקדמת הבמה את הגבר הגרוש. קיבלנו מאות תגובות במהלך השנים על זוגות שההצגה שינתה את חייהם, גרמה להם לשנות חשיבה. הרבה אנשים כתבו לנו שבעקבות הצפייה בנו זה נתן להם אומץ לצאת עם משהו שבעבר היו מקובעים נגדו, ושההצגה נתנה תקווה לגרושים שאפשר למצוא פרק ב'הגיעו אלינו הורים שפתאום הסכימו להשלים עם הבחירות של הילדים שלהם. אנו רואים שליחות גדולה מאד עם ההצגה הנפלאה הזו".
ההצגה "עד שמצאנו" מגוללת את הסיפור של יעל הרווקה הנצחית, שיש לה לכאורה הכל – הרבה הצעות, חיזורים, חברים, אבל לא מוצאת את שביקשה נפשה. היא מתמודדת עם ריקנות והתבוננות על דברים חיצוניים. ליאור לעומת זאת מוצג כמי שהיה לו לכאורה הכל- בית יציב, ילד, עבודה מסודרת והכל התפרק לו בעקבות הגירושין שלא שיער שיחווה.
בהצגה השניים יוצאים לחיפוש אחר משאלת הלב, למצוא זוגיות טובה ויציבה ואמיתית.
איך זה לשחק על הבמה ביחד ולהציג את סיפור האהבה שלכם מול קהל?
"ההצגה הזו היא פרי אהבתנו. כתבנו אותה ביחד, ללא שום במאי או תסריטאי. אנחנו יצרנו אותה מהלב, וזה מאד מורגש גם על הבמה. אנחנו צוחקים בה ובוכים מתוך אמת, מחוברים אליה ואוהבים לעלות איתה כל פעם מחדש. אנחנו יודעים שהיא מניעה את הלב, והיא גם מאד מקרבת ביננו. נכון שזאת עבודה, אבל יעל מקבלת בה הצעת נישואין בכל פעם מחדש".
מה המסרים שאתם מנסים להעביר בהצגה?
"לראות את האדם כאדם, ולא ככותרת. להשיל את כל הסטיגמות ולהסתכל פנימה אל הנשמה. גם מאחורי הדברים הקשים העומדים עליך, על כולנו- אני עומד. אני לא נשאר בעבר, אלא מישיר מבט קדימה ומשתדל לעמוד ולקום. היה לנו חשוב גם לנרמל את הכותרת של "גרוש" במגזר הדתי לאומי. אצל חילונים זה אולי לא ביג דיל, אבל גרוש אצל דתיים נתפס כחתיכת כשלון, ובתכל'ס, זה יכול לקרות לכל אחד וזה לא מעיד על מום או פגם באישיות. כשפגשתי את ליאור זה גם מה שהרגשתי. שיצאתי עם כל כך הרבה שלא התאימו לי, בקלות יכולתי להיות גם אני גרושה".
מי קהל היעד? רווקים דתיים ודתיות? או שכולם יכולים להתחבר אליה?
"ההצגה רלבנטית לכולם, ממש לא רק למבקשי זוגיות, אלא גם להורים של, לנשואים ולגרושים, לחילונים ולדתיים. המסרים בה אוניברסאליים וביננו, ההתמודדות של מורכבויות החיים לא פוסחת על אף אדם. וחוץ מזה, גם אם מישהו שיש לו חיים נטולי סיבוכים וזוגיות נהדרת, יכול לקבל תובנות מההצגה ולהנות ממנה".
מה הטיפ שלכם לרווקים ורווקות שמחפשים אהבה?
"קודם כל להאמין שאנחנו ראויים למשהו טוב שהלב יהיה שלם ושמח בו. וגם לא לחפש ריגוש. מי שחושב שזוגיות זה ריגוש אין סופי יחווה אכזבה. ריגוש יכול להחזיק כמה חודשים, נישואין צריכים להיות נעימים, טובים, עם פיקים מרגשים מדי כמה זמן, אבל בעיקר נעימות וחברות אמת. אצלנו הדבר שהכי בולט נראה לי זה הומור. הומור עצמי וחוסר אגו הם מתכון לזוגיות טובה וכיפית".
לכבוד ט"ו באב, ההצגה "עד שמצאנו" תוצג באולם בית אהרון, רחוב הרצוג 32 בגבעתיים
לגולשי שליש גן עדן - כרטיסים ב20 ש"ח בלבד בלחיצה כאן >>
עו"ד יעקב שטרן חבר מועצת העיר, מצעירי המגזר ומחזיק תיק השירותים החברתיים בגבעתיים: "האירוע נערך כחלק מפעולות ואירועים שאנו עושים בגיבוש ובניית קהילת צעירים מהמגזר הדתי מסורתי בגבעתיים. צפיתי בעבר בהצגה וחשבתי שהיא מעבירה מסרים מאוד חשובים וחזקים. אז החלטנו להביא אותה לגבעתיים ואין מועד מתאים יותר מאשר ט"ו באב – יום האהבה. אני מודה לחברי המשנה לראש העיר מושיק גולדשטיין ולאביחי ירום מנהל המדור למורשת ישראל על הירתמותם וסיועם בהפקת הערב".
יעל וליאור מוסיפים: "אנחנו רוצים להודות ליעקב שטרן, חבר מועצת העיר גבעתיים, שהזמין את ההצגה לט"ו באב ופועל רבות בכדי לקדם את התרבות היהודית בעיר גבעתיים".
"עד שמצאנו" – ההצגה שנותנת תקווה לרווקים וגרושים
היא הייתה רווקה עד גיל 27 והוא גרוש עם ילד – רגע לפני שהתייאשו ממציאת זוגיות, יעל וליאור רבינוביץ' התאהבו אחד בשנייה. בהשראת סיפור האהבה שלהם, השניים יצרו את ההצגה המצליחה "עד שמצאנו" שמעניקה תובנות חכמות על דייטים ומערכות יחסים.
באחת הסצנות החזקות בהצגה "עד שמצאנו", יעל הדמות הראשית, מחליטה לספר להורים על הבחירה שלה לצאת עם גרוש. "זו סצנה קשה מאוד שבה שום עין בקהל לא נשארת יבשה. כל הורה רוצה עבור בתו את הכי טוב והכי פשוט, ללא מורכבויות, ולעכל שאני מביאה גרוש עם ילד, זה לא משהו שההורים שלי ששו לקבל", כך מספרת יעל רבינוביץ' המגלמת את עצמה בהצגה שהיא ובעלה ליאור יצרו יחדיו בהשראת סיפור האהבה שלהם.
השניים נשואים באושר כבר 7 שנים, מתגוררים בביתם היפה בנתניה ומגדלים משפחה לתפארת (יש להם ארבעה ילדים משותפים, ואת נועם – הבן של ליאור מהנישואים הקודמים), אבל הדרך שעברו עד שמצאו אחד את השנייה הייתה לא פשוטה.
יעל, בת 34, מקרית ארבע במקור, בעלת תואר שני בביבליותרפיה באוניברסיטת חיפה, אחראית על הטיפולים הרגשיים במחלקה האורתופדית לילדים בביה"ח איכילוב. ליאור בן 41, מהרצליה במקור, הוא בהכשרתו עורך דין, אבל כבר 20 שנה מתפרנס מעסקי המוזיקה. הוא זמר וקלידן, בעל להקת חתונות "סרוגים", מנגן בבר/בת מצוות, מנחה שבתות בר מצווה ושבתות קהילה, והוא גם מעביר מופעי אומנות חושים וטלפתיה.
השניים הכירו והתאהבו כשליאור היה בן 34 ויעל הייתה בת 27, אחרי שהיא כמעט ולא האמינה שתמצא זוגיות. כדתייה, יעל התמודדה עם "רווקות מאוחרת".
"הייתי מלאת ניסיון בעולם הדייטים ודי מיואשת ממציאת זוגיות נורמלית. כל החברות שלי כבר התחתנו, ובאמת הרגשתי שאין רווק בעולם שיוכל להכיל אותי כאישה", מספרת יעל. "עמוק בתוכי חשבתי כל החיים שמי שהיה אמור להיות הזיווג שלי כנראה כבר התחתן. זו הייתה תחושה עמוקה שהסתובבתי איתה, נוכח כישלונות הדייטים והביקוש לאהבה שלא צלח. כשפעם אחת מישהי "העזה" להציע לי בחור גרוש, נעלבתי עד עמקי נשמתי. הרי לכאורה לא חסר לי כלום. לא היה סיכוי שאסכים לשמוע על מישהו שהוא פחות ממושלם. גרוש ממש לא הייתה אופציה".
לרכישת כרטיסים לחצו כאן >> מהרו, מספר המקומות מוגבל
רביעי 2/8 - הצגה מיוחדת לט"ו באב, 27/07/23 12:13
הצגה מהממת,זוג מקסים,אני אישית ראיתי פעמיים וכל פעמים התגרשתי מחדש..אין עליכם בעולםם אהובים שלי![]()