הצטרפו חינם
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

נישואי אלמנים/אלמנות בישראל

אתי שלי , האהובה והמקסימה נרצחה ע"י שכן יהודי , בן עוולה ומוות , לפני למעלה מחמש שנים
עוזיאל כהן | פורסם: 17/01/13 12:59

אתי שלי , האהובה והמקסימה נרצחה ע"י שכן יהודי , בן עוולה ומוות , לפני למעלה מחמש שנים .

ה"סיפור" קיים באינטרנט , תחת השם אתי לוין .

חרב עלי עולמי . היו אלה נישואין שניים שלה ושלי שארכו רק שמונה וחצי חודשים .

מניסיון , לדאבוני , קשה יותר לאבד אישה/בעל , מאשר לאבד ילד !

ביתי היקרה חמדה , טבעה בבריכה לפני 22 שנים בהיותה בת 5.5 שנים .

כשמאבדים ילד , נשבר ענף . כשמאבדים אישה/בעל , נשבר חצי גזע .

לי "הלך" הבית . יש סיכוי שאשתקם בנישואין חדשים .

אך יש בעיה:

אני כהן . רשאי להתחתן עם רווקה או אלמנה בלבד !

מרווקות התייאשתי, אני בן 57 , צעיר בגופי ובנפשי . הגעתי , לצערי ,  למסקנה , שרווקות בגיל הרלוונטי לי , אינן רוצות , ברובן , באמת להינשא !! הן משדרות לכולם שהן מעוניינות בנישואין , אך מחפשות תירוצים , לפעמים מגוחכים , כדי שלא להינשא ..

וכעת לפואנטה:

להתחתן עם אלמנה , רלוונטי יותר , אך קיים קושי במימוש המשימה- חוקי מדינת ישראל !

על פי חוקי המדינה , אלמנה מפסידה בנישואיה את פנסיית בעלה . אומנם , המדינה נותנת לה מענק בגובה 36 קצבאות חודשיות , לא הרבה לעומת פנסיית בעלה שהיא לכל חייה . למה לשלול ממנה את שמגיע לה ?! הרי בעלה הפריש ממשכורתו כל חייו למען אשתו , והמדינה לא מאפשרת לה לקבל זאת .

אבסורד !

שמעתי הסבר לכך מפי חברת כנסת מסוימת , שכמובן , וברוך השם שהיא אינה אלמנה : "בעלה החדש אמור לפרנס אותה" .

מכיוון שאין לה , לשמחתה , ניסיון בנישואין שניים , היא אינה מודעת לעובדה שבבית החדש לא שייך "הבעל הוא המפרנס" . בבית כזה ישנם שלושה חשבונות בנק : של האישה , של הבעל וחשבון נוסף משותף , וכאשר אלמנה נישאת בשנית ומפסידה את פנסיית בעלה , וצריכה להכניס כסף לחשבון המשותף- "הלך עליה" . לכן יש המעדיפות, מתוך חשש, להישאר בשיממונן , לא להינשא ולהישאר עם הכסף .

מה עושות אלמנות רבות? עוקפות !! מתחתנות ב "נישואים שחורים" , כלומר , מתחתנות כדת וכדין אך לא מדווחות על כך למשרד הפנים , הפנסיה זורמת ו "שלום על ישראל..."

החוק לא הפלה, בזמנו , בין אלמנות צה"ל ל "אלמנות רגילות" .

לאלמנות צה"ל קיים גוף חזק מאחוריהן , ולאחר מלחמה ארוכה ומתישה, זכו והן כן מקבלות את פנסיית בעליהן גם אם הן נישאות שנית, ובצדק , לדעתי .

לצערנו, שום גוף לא עומד ותומך באלמנות "רגילות" , והעוול נמשך .

כשהמדינה התירה לאלמנות צה"ל , לקבל את פנסיית בעליהן , תוקן עוול !

ומה עם אלמנות "רגילות" ? וכי דם בעליהן אדום פחות ?

הרב שלי , הרב שלמה אבינר , אוסר עלי להינשא ב "חתונה שחורה" , בטענה שזהו גזל כספי ציבור. אב בית דין , בישוב בו אני גר , לא ממליץ לעשות כך .

ואני , מה איתי ? תקוע כבר חמש שנים "בלא אישה, בלא ברכה ובלא שמחה" .

והבעיה אינה נחלתי בלבד . זו בעיה של כל האלמנות והאלמנים . כולם באותה סירה , אך בעיית הדתיים קשה הרבה יותר – הם אינם יכולים לדור באותו בית ללא נישואין !

מי יכול להרים את הכפפה ולעזור לי , לנו ?

אולי הגברת שולי מועלם , שהיא אלמנת צה"ל ונישאה בשנית , ואולי גם תהיה חברת כנסת , אולי היא תפתור את הבעיה אחת ולתמיד ?

מקווה מאוד שהבעיה הובנה .

אשמח בתגובתכם .

עוזיאל כהן

מושב קשת , רמת הגולן .

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

אתי שלי , האהובה והמקסימה נרצחה ע"י שכן יהודי , בן עוולה ומוות , לפני למעלה מחמש שנים .

ה"סיפור" קיים באינטרנט , תחת השם אתי לוין .

חרב עלי עולמי . היו אלה נישואין שניים שלה ושלי שארכו רק שמונה וחצי חודשים .

מניסיון , לדאבוני , קשה יותר לאבד אישה/בעל , מאשר לאבד ילד !

ביתי היקרה חמדה , טבעה בבריכה לפני 22 שנים בהיותה בת 5.5 שנים .

כשמאבדים ילד , נשבר ענף . כשמאבדים אישה/בעל , נשבר חצי גזע .

לי "הלך" הבית . יש סיכוי שאשתקם בנישואין חדשים .

אך יש בעיה:

אני כהן . רשאי להתחתן עם רווקה או אלמנה בלבד !

מרווקות התייאשתי, אני בן 57 , צעיר בגופי ובנפשי . הגעתי , לצערי ,  למסקנה , שרווקות בגיל הרלוונטי לי , אינן רוצות , ברובן , באמת להינשא !! הן משדרות לכולם שהן מעוניינות בנישואין , אך מחפשות תירוצים , לפעמים מגוחכים , כדי שלא להינשא ..

וכעת לפואנטה:

להתחתן עם אלמנה , רלוונטי יותר , אך קיים קושי במימוש המשימה- חוקי מדינת ישראל !

על פי חוקי המדינה , אלמנה מפסידה בנישואיה את פנסיית בעלה . אומנם , המדינה נותנת לה מענק בגובה 36 קצבאות חודשיות , לא הרבה לעומת פנסיית בעלה שהיא לכל חייה . למה לשלול ממנה את שמגיע לה ?! הרי בעלה הפריש ממשכורתו כל חייו למען אשתו , והמדינה לא מאפשרת לה לקבל זאת .

אבסורד !

שמעתי הסבר לכך מפי חברת כנסת מסוימת , שכמובן , וברוך השם שהיא אינה אלמנה : "בעלה החדש אמור לפרנס אותה" .

מכיוון שאין לה , לשמחתה , ניסיון בנישואין שניים , היא אינה מודעת לעובדה שבבית החדש לא שייך "הבעל הוא המפרנס" . בבית כזה ישנם שלושה חשבונות בנק : של האישה , של הבעל וחשבון נוסף משותף , וכאשר אלמנה נישאת בשנית ומפסידה את פנסיית בעלה , וצריכה להכניס כסף לחשבון המשותף- "הלך עליה" . לכן יש המעדיפות, מתוך חשש, להישאר בשיממונן , לא להינשא ולהישאר עם הכסף .

מה עושות אלמנות רבות? עוקפות !! מתחתנות ב "נישואים שחורים" , כלומר , מתחתנות כדת וכדין אך לא מדווחות על כך למשרד הפנים , הפנסיה זורמת ו "שלום על ישראל..."

החוק לא הפלה, בזמנו , בין אלמנות צה"ל ל "אלמנות רגילות" .

לאלמנות צה"ל קיים גוף חזק מאחוריהן , ולאחר מלחמה ארוכה ומתישה, זכו והן כן מקבלות את פנסיית בעליהן גם אם הן נישאות שנית, ובצדק , לדעתי .

לצערנו, שום גוף לא עומד ותומך באלמנות "רגילות" , והעוול נמשך .

כשהמדינה התירה לאלמנות צה"ל , לקבל את פנסיית בעליהן , תוקן עוול !

ומה עם אלמנות "רגילות" ? וכי דם בעליהן אדום פחות ?

הרב שלי , הרב שלמה אבינר , אוסר עלי להינשא ב "חתונה שחורה" , בטענה שזהו גזל כספי ציבור. אב בית דין , בישוב בו אני גר , לא ממליץ לעשות כך .

ואני , מה איתי ? תקוע כבר חמש שנים "בלא אישה, בלא ברכה ובלא שמחה" .

והבעיה אינה נחלתי בלבד . זו בעיה של כל האלמנות והאלמנים . כולם באותה סירה , אך בעיית הדתיים קשה הרבה יותר – הם אינם יכולים לדור באותו בית ללא נישואין !

מי יכול להרים את הכפפה ולעזור לי , לנו ?

אולי הגברת שולי מועלם , שהיא אלמנת צה"ל ונישאה בשנית , ואולי גם תהיה חברת כנסת , אולי היא תפתור את הבעיה אחת ולתמיד ?

מקווה מאוד שהבעיה הובנה .

אשמח בתגובתכם .

עוזיאל כהן

מושב קשת , רמת הגולן .

עוזיאל כהן, 17/01/13 12:59
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

אולי לפנות לח"כ לימור סון הר מלך. גם היא התאלמנה ונשאה בשנית.

! דווח למנהל האתר